A Prats de Lluçanès s’hi està fent una prova pilot que consisteix en què els restauradors avancin els seus horaris de servei i d’aquesta manera els clients es vagin acostumant a esmorzar, dinar i sopar abans, en els nous horaris europeus que es volen implantar. Així, s’hauria d’esmorzar de 7 a 9 del matí, dinar de dos quarts d’1 a 2 del migdia i sopar de 7 a 9 del vespre. Qui ho faci tindrà premi. Cada establiment encara ha de decidir la recompensa, però aquestes poden anar des d’un cafè gratuït fins a una tapa sorpresa o un aperitiu especial.
Els establiments que s’han adherit a la proposta són Bar Canya&Teca, Cafè Fumanya-Ca la Pili, Cafè Orient, Granja El Bon Gust, Granja El Contrapàs, Taverna El Caminet, Restaurant Cal Baumer i Restaurant Cal Quico. A més dels premis esmentats abans, tothom que dugui a terme els àpats detallats en algun d’aquests establiments entrarà dins d’un sorteig de 10 esmorzars, 10 dinars i 10 sopars per a dues persones.
Però per participar-hi s’haurà de timbrar el carnet de la Reforma Horària amb tres segells d’establiments promotors i s’haurà de dipositar en una bústia ubicada a les Oficines de Cal Bach abans de les 7 de la tarda del dimecres 4 de maig. En aquesta mateixa hora tindrà lloc el sorteig, i els guanyadors es podran consultar a través del web i les respectives xarxes socials de l’Ajuntament.
Un dels restauradors de Prats es va adherir a la proposta “perquè repercuteix en una millor organització de l’establiment i a més és molt saludable. A més, la proposta anirà bé, ja que penso que estem acostumats a menjar massa tard”. També va explicar que a banda de la millora en els costos de producció s’avançaria en la conciliació laboral i familiar, però creu que costarà canviar els horaris, especialment els caps de setmana, quan no hi ha dependència de la feina.
{{ comment.text }}