Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Primera cervesa ripollesa

Dos socis de Ripoll comercialitzen la primera cervesa artesanal que es fa a la comarca, i a partir de l’estiu ja estarà en funcionament la seva microcerveseria al polígon de la Barricona.

  • El 9 Nou
  • 21/01/2013 | 16:43
  • 0

El Ripollès tindrà la seva primera microcerveseria aquest estiu. Mikel Mendizabal i Marc Baulida, tots dos veïns de Ripoll, estan acabant de negociar el lloguer d’una nau al polígon de la Barricona per poder fer la producció de la que és la primera cervesa del Ripollès i que porta per nom Calavera. El que va començar com a hobby “perquè ens agrada el món de la cervesa” s’ha acabat convertint en un negoci que suposa comercialitzar “una cervesa artesana de qualitat i totalment natural”, assegura Baulida. Hi ha bars del Ripollès que ja l’ofereixen.

Els dos socis van començar la seva aventura cervesera a la Bisbal de l’Empordà fent de petits productors per consum propi “i com a molt de 25 litres”. Fa un temps, però, des del restaurant La Barricona se’ls va oferir la possibilitat de disposar d’un espai “perquè tingués més sortida com a negoci” i de seguida ho van veure clar. Immediatament van començar a comercialitzar la cervesa artesana al mateix restaurant, i va tenir molt bona acollida.

Actualment elaboren quatre estils de cervesa: ale (fermentació alta), amber, stout i pale ale, “que són estils típics de cervesa que hem adaptat a la nostra manera i que n’hem canviat el nom”, expliquen. Ara ja fan 1.000 litres de cada varietat, però mentre esperen tenir la nau de Ripoll a punt la producció la fan en una cerveseria del Bages, Ca l’Areny. Baulida explica que confien que a l’estiu la microcerveseria de Ripoll ja pugui estar funcionant, però reconeix que “es tracta d’una inversió econòmica gran i haver de complir molts requisits i normatives, cosa que fa que el procés sigui lent”.
Tot i així, la cervesa de Ripoll, Calavera, ja comença a deixar-se veure –i tastar– a la comarca, sobretot en bars i restaurants de Ripoll, Campdevànol i Sant Joan, on ja l’ofereixen entre la seva clientela. “Es pot trobar en una vintena d’establiments”, explica Baulida, però el tema de la distribució encara el tenen una mica “pendent”, ja que per ara estan plenament dedicats a la microcerveseria per poder produir a Ripoll. També es pot trobar en alguns bars de Vic i Barcelona. La imatge de la cervesa –per als que la vulguin reconèixer– és, efectivament, una calavera: “Hem volgut donar un caire més de sorpresa, i allunyar-nos una mica de la imatge de natura, que és més típica”, explica Baulida; “de fet nosaltres sempre hem estat una mica punkies”, conclou rient.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.