Aquest dissabte es posen en marxa les primeres Jornades de la Tòfona del Collsacabra, a Cantonigròs. L’activitat està organitzada pel cuiner Ignasi Camps, dels restaurants Ca l’Ignasi i Ca la Laia, de Cantoni, amb l’ajuda d’un tofonaire expert, que guiarà una excursió pel bosc per intentar caçar tòfones.
Les jornades, que tindran continuïtat els propers dissabtes, tenen com a objectiu principal donar a conèixer aquest producte tan apreciat i arrelat al territori, perdre la por de cuinar-lo i apreciar-ne les propietats culinàries.
L’activitat s’iniciarà amb un passeig pel bosc per buscar tòfones salvatges acompanyats d’un expert tofonaire. Tornant, es farà una visita-tastet de productes locals a l’emblemàtica botiga de Can Colom.
Tot seguit se servirà un dinar informal a Ca la Laia. A la tarda tindrà lloc un taller de cuina titulat “Com utilitzar la tòfona sense que ens fonguin la visa”, a càrrec del mateix Ignasi Camps, i la jornada finalitzarà amb un sopar degustació dels plats de tòfona realitzats en el taller.
Aquesta activitat s’emmarca dins les diferents propostes que durant l’any organitza el Restaurant Ca l’Ignasi amb la intenció de promocionar la gastronomia i la cuina de producte que ofereixen, però també amb la finalitat de donar a conèixer el territori del Collsacabra i, en concret, l’entorn immediat del poble de Cantoni.
{{ comment.text }}