EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Ramon Parramon vol lligar art contemporani, territori i pedagogia al nou centre ACVic

El projecte arrenca definitivament amb la designació del primer director.
Ubicat provisionalment en un local del carrer de Sant Francesc (la Calla), l’ACVic té com a horitzó a mitjà termini el trasllat a una seu definitiva, que podria ser l’actual Mercat Municipal.

El 9 Nou
21/05/2010

La connexió de l’art contemporani amb el territori i la societat i la seva difusió educativa seran dos dels objectius principals del Centre d’Arts Contemporànies de Vic (ACVic). Amb la designació definitiva de Ramon Parramon (Vic, 1963) com a director, després d’un concurs públic convocat per a aquesta plaça, l’ACVic rep l’impuls definitiu, tot i que ja funciona des de fa gairebé dos anys.

Ramon Parramon, que ja ha estat presentat oficialment, és llicenciat en Belles Arts i actualment està redactant la seva tesi doctoral, tasca que compagina amb l’activitat docent (és cap d’estudis de màsters i postgraus a Elisava Escola Superior de Disseny, de Barcelona). En els últims deu anys, ha dirigit el projecte Idensitat, que gira entorn de la creació i l’ús de l’espai públic, tant des del punt de vista teòric com de la intervenció directa.

Des de l’ACVic, Parramon vol continuar en aquestes línies de treball: “Fomentar la mirada crítica sobre la producció artística” a través de la pedagogia, i promoure “pràctiques artístiques en connexió amb l’espai social”, tal com va explicar en la presentació. Són les línies mestres del projecte de l’ACVic, que l’any 2006 va redactar ell mateix per encàrrec d’H, Associació per a les Arts Contemporànies. Aquesta entitat continuarà present en la gestió de l’ACVic, al costat de l’Ajuntament de Vic i el Departament de Cultura de la Generalitat.

ACVic serà un centre de producció de treballs “en relació amb el territori”. Des d’aquí es volen crear projectes “en residència”, oferint un espai sobretot a la gent que està començant. Ramon Parramon és un ferm defensor de la “producció descentralitzada”.

Els instituts i escoles “han de ser els partners” de l’ACVic, segons el seu director. La formació és part de la connexió del centre amb el seu context geogràfic i social. ACVic no descarta que, en el futur, la Quinzena d’Art (QUAM) es converteixi també en un màster.

El treball de l’ACVic s’ha de mostrar, “experimentant amb nous formats expositius” quan es pugui. Ramon Parramon planteja exposicions que relacionin diferents artistes “sota un mateix eix temàtic”, i altres “més àgils” que puguin aprofitar la “vitrina” de la seu del centre.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 878 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't