Raul Rota i Lluc Crusellas s’imposen en la primera Trencacames de Riuprimer

Crònica de la primera edició de la cursa de muntanya Trencacames de Riuprimer, celebrada el diumenge 27 de setembre.

05/10/2015

Els corredors Raul Rota i Lluc Crusellas es van coronar com els primers vencedors absoluts de la Trencacames de Riuprimer, una cursa de muntanya de nova creació. Un dels organitzadors de la prova, Carles Vilademunt, va comentar que “la cursa pràcticament va sortir del no res, érem un grup de corredors de Santa Eulàlia que anàvem a diverses curses, i un dia em vaig proposar muntar-ne una al nostre poble”. Com a nom de la prova, Vilademunt i els seus companys van decidir anomenar-la Trencacames en honor al segment de 900 metres entre la casa de La Vila i l’ermita de Sant Sebastià, que també es coneix com el PR-12.

La cursa, que estava dividida en dos recorreguts de 14,5 i 7,5 quilòmetres respectivament, va tenir una participació de 142 corredors, una xifra que, segons els organitzadors, era un dels objectius que es va complir. La sortida de la prova es va donar ben d’hora, a les 9 del matí, des de Santa Eulàlia, i en només 42 minuts i 27 segons ja va creuar la línia d’arribada el primer participant en la modalitat curta, Lluc Crusellas, que va mantenir un emocionant frec a frec amb Pere Riera, que va ser segon a només dos segons. Eduard Antentas va completar el podi a quatre minuts i sis segons de Crusellas. La primera dona en arribar va ser Iolanda Mercado, i ho va fer en setena posició i amb un registre de 59 minuts i 37 segons.

Pel que fa a la cursa llarga, el manlleuenc Raul Rota va completar el recorregut en primera posició, i va necessitar un temps de 1 hora, 11 minuts i 22 segons, un minut i deu segons menys que el segon classificat, Francesc Freixer, del mateix poble de Santa Eulàlia. Omar Martínez, de Prats de Lluçanès, va ser tercer amb un registre de 01:13:58. Per altra banda, el vigatà Joan Vigo va ser el guanyador en la categoria de veterans (va ser desè a la general), i Erola Bisquert, també de la capital osonenca, va ser la primera noia en completar el recorregut, de constants pujades i baixades. Bisquert va necessitar 1 hora, 35 minuts i 51 segons. Finalment, en veteranes la millor va ser Isabel Castany, de Roda de Ter i del club Els Matiners, que va acabar 57ena a la classificació general.

Els organitzadors de la prova consideren que ha estat una bona estrena de la Trencacames, però no es volen parar aquí i ja tenen pensades unes propostes de millora de la segona edició, que se celebrarà l’any que ve. Vilademunt ens explica que “hi haurà més gent de l’organització en els diferents segments de la prova, ja que la nit anterior va ploure i es van esborrar alguns marcatges. També volem ubicar el punt de sortida al centre de Santa Eulàlia i allagar els recorreguts als 21 i 10 quilòmetres respectivament”. Totes aquestes millores són provisionals, ja que, segons Vilademunt, “al gener ens reunirem tota l’organització, valorarem totes les propostes i prendrem les decisions definitives”.

En aquesta enquesta han votat 112 persones.