Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Relleu i excel·lència

El restaurant El Jardinet, de Vic, rep el Certificat d’Excel·lència de trip Advisor el mateix amy que ha formalitzat el canvi de generació; víctor Vilanova i M. Dolors Pi s’han jubilat.

  • El 9 Nou
  • 20/07/2014 | 17:00
  • 0

El restaurant El Jardinet, de Vic, ha obtingut el Certificat d’Excel·lència 2014 que concedeix TripAdvisor, una de les plataformes d’internet més grans a l’entorn del món dels viatges.

El guardó, inclòs dins l’apartat gastronòmic de la web, certifica que durant tot un any El Jardinet ha figurat com el restaurant més ben valorat dins el seu municipi, segons votacions de la mateixa clientela.

Un petit reconeixement per a un establiment que enguany ha formalitzat el relleu generacional intern. Els històrics Víctor Vilanova i Maria Dolors Pi, que el van obrir el 1980, s’han jubilat i han deixat pas al seu fill Ivan i la seva dona, Fani Plans.

“Ens satisfà especialment que siguin els clients els qui et puntuïn; nosaltres no hi hem tingut res a veure”, advertia aquesta setmana Víctor Vilanova, satisfet de veure que la llavor que van plantar fa més de tres dècades continua fent la xup-xup.

El matrimoni es va jubilar el passat 1 de gener, i “la veritat és que ho trobes a faltar; portes tota una vida pencant molt, i costa una mica adaptar-te a la nova situació”, deixava anar. Saben, però, que el negoci està en bones mans.

Aquests últims anys la cuina d’El Jardinet ja ha portat la firma d’Ivan Vilanova, que abans de “tornar a casa” va completar un intens periple formatiu, que li va permetre aprendre al costat de xefs de locals tan reconeguts com Via Veneto, Neichel, El Racó d’en Freixa o Àbac, a Barcelona; El Racó de Can Fabes, a Sant Celoni, o Torrijos, a València, la majoria d’ells amb estrella Michelin.

Amb tot aquest bagatge, l’any 1999, coincidint amb una profunda remodelació d’El Jardinet, Ivan Vilanova es va posar rere els fogons, inicialment al costat del seu pare.

De mica en mica ha anat desplegant “una cuina molt personal”, descriu el pare. “Una cuina honrada”, qualifica el fill, convençut que l’aposta, en els temps que corren, és molt clara: “Bon producte; fer-ho bo, perquè si no la gent no torna; i ajustar els preus”, segons Ivan Vilanova, que en els últims vuit anys ha compaginat la feina amb les classes de cuina que ha impartit al Seminari o al Mil·lenari.

L’altre gran secret rau en el treball en equip: “Aquí dins som vuit persones, i si no tens un bon equip això no ho tires endavant”, deia, amb menció especial per a la seva dona, Fani Plans, en el paper “fonamental” de cap de sala.

· De bar de moda a restaurant

El Jardinet va obrir el 1980, en una finca històrica del número 8 del carrer dels Corretgers; l’emblemàtica terrasseta del darrere li va donar el nom. Inicialment es van especialitzar, sobretot, en patés i formatges de qualitat. La bona acollida que va tenir va representar, d’alguna manera, la incipient revitalització comercial del nucli antic.

A mitjans dels anys 80, El Jardinet agafa tot un altre aire, més a l’estil dels cafès-teatre, convertint-se en epicentre de la moguda contracultural de la ciutat.

Hi van arribar a actuar des de Kul de Mandril fins a Rafael Subirachs o Loquillo, i s’hi van entaular moltes cares conegudes com Charo López, Mónica Randal, Alfredo Landa, Terenci Moix o Enric Majó. A finals dels anys 90, amb l’obertura dels primers bars musicals, El Jardinet va decidir centrar-se decididament en el món de la restauració. “Hem pencat molt”, rememorava dimarts Víctor Vilanova.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.