EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Sant Vicenç digitalitza per a la web el seu patrimoni cultural i natural

Entre els elements que consten al mapa de patrimoni cultural revisat s’hi troba, per exemple, el conjunt arquitectònic de la colònia de Borgonyà, el castell de Torelló, conegut popularment com el castell dels Moros, o ‘El Divino’.


El 9 Nou
29/08/2011

El patrimoni cultural de Sant Vicenç es pot consultar de manera digitalitzada a través de la pàgina web del consistori des de fa uns dies .

Les consultes es poden fer arran de la finalització de la revisió del mapa del patrimoni cultural que va lliurar el passat 5 d’agost la Diputació de Barcelona al consistori. La primera tinent d’alcalde, Elisabet Oró, explica que “s’ha inventariat tot de nou en format digital” de manera que s’ha actualitzat també el mapa que es va realitzar l’any 1999.

La tasca, explica la regidora, ha durat aproximadament mig any.
Durant aquest període s’han inventariat 185 elements del patrimoni cultural i natural del terme, dels quals el 65,5% correspon a patrimoni immoble, és a dir, a edificis, conjunts arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil, un 9,7% a objectes i elements urbans, un 10,8% a fons documentals i d’imatges, el 7,5% a manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals, i el 6,5% a zones d’interès natural i espècimens botànics singulars.

Per a la revisió, que ha fet l’empresa Antequem, SL, també “s’ha parlat amb gent del poble” que han aportat “anècdotes” i altres aspectes de la vida dels tres nuclis del municipi, comenta Oró.

La tinent d’alcalde explica que entre els elements que consten al mapa de patrimoni cultural revisat s’hi troba, per exemple, el conjunt arquitectònic de la colònia de Borgonyà, el castell de Torelló, conegut popularment com el castell dels Moros, l’església romànica, algunes fonts, o el contrapàs llarg El Divino. Cada element –Oró assegura que “gairebé tot és d’ús públic– que es pot consultar a la web compta amb una fitxa en què també ho consten fotografies.

Oró remarca que “l’important és que ara és a l’abast de tothom gràcies al web”, un aspecte amb el qual “no compten molts pobles”. Actualment hi ha cent municipis on ja s’ha fet el mapa de patrimoni cultural. Aquest document, expliquen des de la Diputació de Barcelona, “facilita a les corporacions municipals el coneixement de la globalitat del patrimoni” del seu terme municipal per “unificar la informació i garantir el seu accés públic, la gestió i conservació i la difusió”.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 875 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't