Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Tanca la històrica pastisseria Badal de Torelló

En Quim i la Mercè, tercera generació de pastissers artesans, es jubilen després de mig segle al capdavant de l’establiment

Avui, 1 d’agost, Sant Feliu, és festiu a Torelló. A moltes taules les postres dolces de festa major seran -per última vegada- de la Pastisseria Bomboneria Badal. Es tracta d’un establiment històric, de tres generacions de pastissers artesans, i que avui tanca les portes. Els actuals responsables del negoci, en Quim i la Mercè, es jubilen, i davant la impossibilitat d’un nou relleu a la família han optat per abaixar la persiana.

La Mercè no podia contenir les llàgrimes aquest matí quan despatxava els clients habituals de l’establiment. Fa 48 anys que està rere el taulell. En Quim, tercera generació de la família Badal, està al capdavant del negoci des de fa més de 50 anys. Aquest matí feia feina en un obrador del que avui n’han sortit 500 croissants.  Havien d’abastar els encàrrecs, la demanda de bars del voltant i els dels clients habituals de l’establiment. Els més nostàlgics se n’enduien quantitats generoses per congelar-los.

Amb els primers clients a la botiga, ell acabava els últims pastissos, de nata, un altre dels productes més preuats de la botiga. Amb el tancament, per jubilació, deixarà de produir un mestre artesà pastisser, que va rebre aquest reconeixement l’any 2001.

 

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.