“Aquest any tindrem problemes. Hi ha un nivell molt alt”, reconeixia el periodista i expert consultor gastronòmic Jaume Fàbrega, un dels noms propis que conformaven el jurat que dimecres al vespre dirimia a les semifinals del IV Campionat de Joves Cuiners, que organitza el Gremi d’Hostaleria d’Osona, a Tona.
Fàbrega feia aquesta reflexió quan encara li quedava per tastar l’última de les 10 propostes, l’esmorzar a la vinya que va servir David Caballero, veí de Sant Sadurní d’Anoia (Alt Penedès), que va resultar ser un dels dos cuiners que accediran a la final. L’altra és David Garcia, de Palà de Torroella (el Bages), que hi va presentar una sopa de peus de porc amb cargols.
A les semifinals hi havien accedit un total de 10 joves cuiners, entre els quals sis osonencs: Albert Boix, veí de Manlleu i alumne de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, que va cuinar uns raviolis amb múrgoles; Xavier Rull, de Sant Hipòlit i també de l’Escola d’Hostaleria d’Osona, amb uns canelons de pollastre; el vigatà Lluís Pérez, excuiner del restaurant Lupen de Dinamarca, que va presentar uns tòtems de pollastre; el rodenc Enric Ayats, del restaurant El Basset de Vic, amb una cuixa de xai farcida; el manlleuenc Ferran Hortal, alumne de Nutrició Humana i Dietètica de la UVic, amb el seu gall de Sant Pere; i David Gil, de Cantoni, alumne de l’Escola d’Hostaleria Hofmann, amb la seva proposta de tomàquet cuit amb cal.
Cap d’ells, però, no podrà ser a la gran final, que se celebrarà el proper 5 de juny, al Sucre de Vic, en el marc de la jornada “De la terra a la cuina”. Sàvia nova per a la bona cuina catalana.
Toni Sala, Cesc Molera, David Martínez, Pep Pelfort, Jaume Fàbrega, Francesc Ayats, Joan Naudó i Urbici Escudé formaven el jurat d’aquestes semifinals. La degustació, però també el raonament teòric de la recepta, els ingredients o la presentació, eren aspectes que van ser valorats, en un tast-presentació que es va allargar més de dues hores.
{{ comment.text }}