Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Tot en un contenidor

El Col·legi d’Arquitectes i l’empresa Tenuee premien Eduard Codinachs en un concurs de projectes d’un espai habitable en 18 metres quadrats.

  • El 9 Nou
  • 24/09/2014 | 19:46
  • 0

Un contenidor clàssic de transport de mercaderies per via marítima té una capacitat de 18 metres quadrats. En aquest espai tan exigu, el primer concurs Tenuee-Kitchen Container animava arquitectes i interioristes a dissenyar un espai habitable, que fos cuina-menjador i lloc per estar. Cinc professionals van respondre a la crida i van presentar els seus projectes en aquesta singular convocatòria, impulsada per les delegacions del Col·legi d’Arquitectes d’Osona i el Bages i l’empresa de mobiliari Tenuee. El projecte guanyador de l’arquitecte vigatà Eduard Codinachs es portarà a terme en un prototip, que a més s’exposarà en un espai públic de Vic el febrer del 2015. El guanyador, a més, s’ha endut un premi en metàl·lic de 3.000 euros.

Tenuee buscava amb aquest concurs la idea “d’un producte basat només en l’essència dels materials” i que fins i tot fos possible de produir en sèrie i introduir al mercat, explicava Jordi Font, representant de l’empresa. No com a habitatge permanent, però sí com a espai “òptim per ser habitat” en determinades circumstàncies. Les bases especificaven que el certamen també volia “donar suport” a un sector –arquitectura i interiorisme– “molt afectat per la crisi”. En aquest sentit, Miquel Sitjà, delegat del Col·legi d’Arquitectes a Osona, agraïa que en aquest moment una empresa “s’impliqui en temes on els tècnics tenen un paper determinant”.
Woodhole (Forat de fusta) és el nom del projecte d’Eduard Codinachs, que revesteix tot l’interior del contenidor (uns dos metres i mig d’ample i poc menys de sis metres de llarg) amb làmines de fusta “per crear un efecte de moviment”. Al mig del petit espai hi situa un únic moble funcional que és, a la vegada, taula, cuina i chaise longue, fabricat amb els materials de l’empresa patrocinadora del premi, tal com marcaven les bases. El jurat va valorar del seu projecte “la claredat i conceptualització” i la “versatilitat” de l’espai. Story of a kitchen, un projecte de Sandra Barcons i Jordi Parcet, i Mòbius, d’Eva Pérez i David Oliva, van quedar finalistes del premi, al qual els organitzadors volen donar continuïtat en properes edicions. Els projectes presentats a concurs es poden veure exposats al Col·legi d’Arquitectes.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.