Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Tres dies de Mercadal a Ripoll

La 15a edició de la festa medieval arrenca aquest divendres a la tarda i s’allargarà tot el cap de setmana, durant el qual s’espera rebre més de 28.000 visitants. Aquest any incorpora les justes en honor al comte Guifré.

  • El 9 Nou
  • 10/08/2012 | 18:15

Ni la crisi econòmica pot amb el Mercadal del Comte Guifré, i menys aquest any, que arriba a la 15a edició. El pressupost s’ha reduït però tal i com va explicar Jordi Pérez, de la companyia organitzadora, La Tritona, “la qualitat l’hem mantingut i el nombre d’espectacles més o menys també”.

Fins i tot s’hi ha incorporat alguna novetat. El Mercadal arrencarà aquest divendres a la tarda i s’allargarà tot el cap de setmana, durant el qual s’espera rebre més de 28.000 visitants.

Aquest any el personatge que agafarà més relleu serà Carles el Calb, l’emperador carolingi que, segons la llegenda, va sucar la mà en la sang de Guifré el Pelós ferit, per dibuixar després amb els quatre dits les quatre barres de Catalunya.

· Les justes

Com a novetat aquest any s’ha incorporat un nou espai: els jardins del monestir, on s’hi faran justes en honor al Comte Guifré i on cavallers damunt de cavalls lluitaran per la victòria.

També es fan visites teatralitzades, sota el títol de La petjada de l’abat, que giren entorn del monestir i l’orde de Sant Benet, a qui Guifré els Pelós va encomanar el cenobi de Ripoll.