Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Un tast de vins, un dels primers actes públics que acull el nou L’Orfeó, a Vic

Va ser dijous a la nit, organitzat per la Denominació d’Origen (DO) Catalunya, i hi van participar una setantena de comensals, encapçalats pel mateix alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal.

  • El 9 Nou
  • 13/04/2010 | 12:00

Si les monges agustinianes i els pares trinitaris aixequessin el cap se’n farien creus. L’antic convent del carrer de Sant Pere de Vic convertit en escenari d’un macrotast de vins. Es tracta d’un dels primers actes públics que ha acollit el remodelat L’Orfeó, el nou equipament cultural i per a joves, del qual se n’ha destacat, precisament, la seva polivalència. La inscripció era gratuïta.

“La nostra intenció és la d’apropar la cultura del vi al consumidor final”, explicava abans de començar Anton Castellà, secretari de la DO Catalunya i l’enòleg encarregat de dirigir el tast. L’acte s’inscriu en la campanya de tastos populars que organitza aquesta entitat per celebrar el seu 10è aniversari.

En 10 anys, la DO Catalunya ha esdevingut la que més vi comercialitza de les 11 denominacions d’origen que hi ha al país. En concret, l’any passat va facturar més de 50 milions d’ampolles (el doble de les que va començar fa una dècada). Actualment dóna sortida a més de 200 marques comercials i hi participen al voltant dels 10.000 viticultors, repartits per 341 municipis de Catalunya. Ni Vic ni Osona són terra de vins.

Precisament, el fet que aquesta comarca no formi part de l’àrea d’influència de cap denominació d’origen “és un atractiu més per venir a promoure la DO Catalunya”, reconeixia Castellà, que va remarcar la “qualitat i proximitat” com a trets definidors de la marca. A més de l’alcalde, també van assistir al macrotast els regidors Jaume Puig i Xavier Solà.

D’un color groc pàl·lid, àgil en copa; amb una alta intensitat aromàtica, i un toc floral i anisat; equilibrat en boca, ni massa dolç ni massa àcid, fàcil de beure i poc persistent. Són algunes de les impressions que es podien treure després d’observar, olorar i tastar, sempre per aquest ordre, un Flama d’Or 2009, un vi blanc del Grup Cooperatiu Castell d’Or, de Vilafranca del Penedès. Un vi “fermentat en tina d’acer inoxidable”, a partir de les varietats de macabeu i xarel·lo. Aquest va ser el primer dels cinc vins que van seguir tot el ritual, que l’enòleg va mirar de dirigir “sense tecnicismes”. El van acompanyar un Idoia (blanc 2008), un Conde de Caralt (rosat 2009), un Clos de Reco (negre 2008) i un Nerola (negre 2005).

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.