EdiciĂł Osona i RipollĂšs

Tria la teva ediciĂł predeterminada

EdiciĂł VallĂšs Oriental

Vic inicia la temporada als centres cĂ­vics amb una oferta de 2.780 places

Aquest curs s’estrena el nou centre cívic El Montseny. Des de 2007 els centres cívics han tingut un total de 9.025 usuaris dels tallers.

  • El 9 Nou
  • 06/09/2010 | 14:38
  • 0

NOTA DE PREMSA DE L’AJUNTAMENT DE VIC

“Vic inicia la temporada als centres cĂ­vics amb una oferta de 2.780 places

Aquest curs s’estrena el nou centre cívic El Montseny

Des de 2007 els centres cĂ­vics han tingut un total de 9.025 usuaris dels tallers

Des de la tardor de 2007, l’Ajuntament de Vic ha apostat de forma clara per la creaciĂł i dinamitzaciĂł dels centres cĂ­vics, una voluntat que s’ha consolidat davant la bona demanda per part del pĂșblic. Ho demostren les xifres: 9.025 usuaris des que es va iniciar. Enguany es presenta la setena temporada trimestral amb una oferta de tallers atractiva i ambiciosa per a tots els pĂșblics. L’objectiu de les activitats es mantĂ© en la seva essĂšncia: que tothom pugui tastar i provar diverses activitats, oferint sempre propostes innovadores amb una durada concreta en el temps.

La roda de premsa ha comptat amb la presĂšncia del 1er tinent d’alcalde i regidor de Cultura, Xavier SolĂ  que ha destacat que aquesta oferta engegada des de principis de legislatura ha estat molt ben rebuda per la ciutadania i la voluntat de l’equip de govern Ă©s afavorir la mobilitat de les persones, ja que cada espai s’especialitza en una temĂ tica concreta. SolĂ  ha destacat la feina feta per part de tot l’equip d’urbanisme de l’Ajuntament de Vic en aquests darrers anys, ja que la ciutat compta o comptarĂ  prĂČximament amb equipaments renovats: l’Escola de MĂșsica de Vic, Can Pau Raba, la Farinera, l’AtlĂ ntida, la reurbanitzaciĂł del barri del Remei, entre altres. A la vegada, el regidor de Cultura ha expressat que el Centre CĂ­vic Remei-Estadi de moment no oferirĂ  programaciĂł dels centres cĂ­vics, perĂČ s’estĂ  parlant amb tots els implicats per tal d’esdevenir un espai pel teatre amateur i una possible sala de cinema per projectar films fora del recorregut comercial.

Aquesta tardor arrenca la tercera temporada dels CCVic i setena oferta trimestral amb 42 cursos, entre trimestrals i monogrĂ fics. L’oferta dels centres cĂ­vics es caracteritza per mantenir la mateixa filosofia de l’inici: la possibilitat de tastar i provar sense perpetuar-se ni estancar-se amb res ni amb ningĂș. Aquesta nova temporada posa a l’abast de la ciutadania gairebĂ© un 90 % de tallers i cursos nous respecte a l’anterior trimestre de primavera i ofereixen 110 grups, entre matĂ­ i tarda. Enguany hi ha un total de 2.780 places disponibles.

Fins ara la ciutat de Vic disposava de 5 centres cĂ­vics i serĂ  en aquesta nova temporada de tardor que s’inclou un nou espai, El Montseny, que juntament amb el centre cĂ­vic Can Pau Raba (previst pel trimestre de l’hivern) configuraran un mapa de 7 centres cĂ­vics distribuĂŻts per tota la ciutat. La tendĂšncia de la programaciĂł es basa en l’especialitzaciĂł de temĂ tiques concretes en funciĂł del centre cĂ­vic. AixĂ­, El Montseny oferirĂ  activitats vinculades a la gastronomia; el centre cĂ­vic de Santa Anna programa tallers i cursos relacionats amb el mĂłn de la mĂșsica; el centre cĂ­vic Serra-de-senferm amb la dansa; el de plaça d’Osona amb l’artesania; el de la Guixa amb la natura; al centre (la Central, el Seminari, la Farinera, el Museu de l’Art de la Pell, la Biblioteca Joan TriadĂș, la FundaciĂł Mil·lenari, etc…) s’hi programa una oferta variada i, finalment, i tal i com s’ha manifestat en altres ocasions, el centre cĂ­vic Can Pau Raba oferirĂ  una programaciĂł basada en el teatre. Tot i aquesta especialitzaciĂł els centres cĂ­vics estan oberts a oferir programaciĂł veĂŻnal a peticiĂł dels mateixos.

TambĂ© Ă©s important destacar que aquesta nova temporada dels Centres CĂ­vics compta amb un lleuger augment de preu que permet l’autofinançament dels tallers, un fet important ja que permet la viabilitat del projecte i la continuĂŻtat del mateix. En aquesta lĂ­nia les quotes dels cursos pugen amb el cost de 3 o 4 euros per sessiĂł, incloent espai, professorat i material.

La nova temporada de tardor començarĂ  les inscripcions el prĂČxim dilluns, dia 13 de setembre a les 16.00h i es poden fer via on-line (www.vic.cat/ccvic), a travĂ©s dels centres cĂ­vics o a partir de l’Oficina d’AtenciĂł Ciutadana, situada a la plaça Major. El tret de sortida dels cursos serĂ  durant la setmana del 27 de setembre.

Els Centres CĂ­vics s’han convertit en uns espais dinĂ mics, oberts a la ciutat i a la disposiciĂł de la ciutadania. Un lloc per relacionar-se, per aprendre i per teixir connexiĂł entre els barris de Vic i donar-se a conĂšixer mĂștuament.

Per a mĂ©s informaciĂł i consultes us podeu adreçar a la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Vic: ccvic@vic.cat / 93 702 72 53.

Reformes al Centre CĂ­vic de El Montseny

El Centre CĂ­vic de El Montseny s’ha reformat amb l’objectiu de donar mĂ©s oferta dels tallers i cursos del centre cĂ­vic en un punt mĂ©s de la ciutat. Les obres d’adequaciĂł de l’espai han comptat amb el finançament de Pla de Barris i ha estat adjudicat amb una inversiĂł de 260.000 €. Les reformes s’han aplicat en un total de 560 m2 de la planta baixa i 560 m2 mĂ©s de la primera planta. La planta baixa va adreçada a la programaciĂł dels centres cĂ­vics i altres activitats promogudes pels veĂŻns i veĂŻnes; i la primera planta va adreçada a l’Escola d’Adults Miquel MartĂ­ Pol.”

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.