EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Vic inicia un projecte inèdit de batxillerat en arts escèniques

L’Escola d’Art, l’Escola de Música i l’Institut del Teatre col·laboren en la formació de 25 alumnes.


El 9 Nou
19/10/2010

Des de principis de setembre, 25 alumnes cursen a l’Escola d’Art de Vic el Batxillerat d’Arts Escèniques, que combina assignatures de plàstica, teatre i música. L’experiència iniciada aquest curs a Vic es porta a terme amb la col·laboració de l’Escola de Música i l’Institut del Teatre, que hi aporten professors especialitzats en aquestes matèries. La nova especialitat s’afegeix al Batxillerat d’Arts Plàstiques, que ja s’impartia a l’Escola d’Art, i només hi ha uns deu centres a Catalunya que l’estiguin portant a terme.

“Les circumstàncies que conflueixen a Vic poden articular un projecte singular, per ambició i visió de futur”, explica Dolors Collell, directora dels Serveis Territorials d’Educació a la Catalunya Central. La coincidència en una mateixa ciutat de tres centres especializats (Escola d’Art, Escola de Música i Institut del Teatre) no es dóna enlloc més on s’està fent el Batxillerat d’Arts Escèniques.

La iniciativa va sorgir del mateix claustre de professors de l’Escola d’Art, que la va proposar l’any passat, i des de llavors s’hi ha estat treballant. El mes passat van quedar signats els convenis amb els altres dos centres per destinar dos professors al nou Batxillerat: Marc Vernis, en assignatures de música, i Jordi Arqués, en les de teatre. Les classes també es reparteixen: les assignatures comunes i les d’arts plàstiques es fan a l’Escola d’Art, les de música a L’Atlàntida i les de teatre –que s’ampliarà amb dansa el proper curs– al Seminari Vell.

Ramon Ricart, director de l’Escola d’Art, insisteix en el “rigor, disciplina i exigència” amb què s’han plantejat els nous estudis. “El fonament pedagògic és equiparable al de qualsevol altre Batxillerat”, explica. En aquest mateix sentit, Dolors Collell defensa la validesa dels llenguatges artístics, “tant com la dels científics o tecnològics”.

Els directors de l’Institut del Teatre, Carles Salas, i de la Fundació Estudis Musicals de Vic, Lluís Vila d’Abadal, coincideixen en el benefici de “crear xarxes” entre institucions i “acostumar-se a treballar amb altres disciplines”.

L’Escola d’Art de Vic acull aquest any 105 alumnes de Batxillerat, 25 dels quals són els d’Arts Escèniques i la resta, d’Arts Plàstiques (especialitat en què van quedar fora 25 alumnes més). La nova especialitat no es va publicitar, perquè es volia començar amb un nombre reduït d’estudiants.

LA PREGUNTA

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 378 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't