EdiciĂł Osona i RipollĂšs

Tria la teva ediciĂł predeterminada

EdiciĂł VallĂšs Oriental

VicBir, el festival de la cervesa artesana

Aquest dissabte neix una nova activitat amb l’objectiu de poder dinamitzar la zona i que tindrĂ  lloc l’Ășltim dissabte de cada mes

  • El 9 Nou
  • 23/06/2016 | 19:47
  • 0

NOTA DE PREMSA

L’Ajuntament de Vic junt amb els comerciants de la zona de l’Eixample MoratĂł engega una nova iniciativa a la plaça dels MĂ rtirs amb l’objectiu d’ajudar a dinamitzar aquesta zona. L’activitat, sota el nom “VICBIR, festivalet de la cervesa artesana” tindrĂ  lloc el darrer dissabte de cada mes i consisteix en un esdeveniment sĂČcio-gastronĂČmic dins d’un context lĂșdic. L’activitat donarĂ  el seu tret de sortida el prĂČxim dissabte, dia 25 de juny.

La regidora de Comerç i Turisme, M. Carme Bover, ha exposat el compromĂ­s que tĂ© l’equip de govern de l’Ajuntament per tal de poder contribuir i posar en valor aquesta zona de la ciutat. En aquest sentit, la regidora ha fet un repĂ s i ha citat d’exemples diferents fires i esdeveniments que ja es fan a la zona: LĂ ctium, Mercat Medieval, la Fira de Santa LlĂșcia que estĂ  organitzada conjuntament amb comerciants de la zona; i altres que tenen mĂ©s periodicitat com la Fira de Brocanters (primer dissabte de mes); la Fira del Disc que prĂČximament s’hi farĂ  un nou replanteig (tercer dissabte de mes); i ara neix VICBIR (darrer dissabte de mes). D’altra banda, Bover ha explicat que tot i que des de l’Ajuntament de Vic es vol intentar ajudar i dinamitzar la zona tambĂ© s’estĂ  treballant amb veĂŻnat per tal que la plaça dels MĂ rtirs Ă©s un escenari idoni per acollir-hi mĂșltiples activitats i “cal que els teixit veĂŻnal i comercial se’l sentin propi i seu”.

D’altra banda, Àusias Ballart ha explicat detalladament la nova iniciativa del VICBIR i que es concep com a un festival socio-gastronĂČmic i dins d’un context lĂșdic que tindrĂ  lloc el darrer dissabte de mes de 12 del migdia a 11 de la nit aproximadament. La nova proposta lĂșdica tĂ© com a denominador comĂș donar a conĂšixer diferents productors de cerveses artesanes que actualment existeixen a Catalunya i cada dissabte hi haurĂ  8 productors artesans de diferents zones geogrĂ fiques perquĂš la ciutadania les pugui descobrir i tastar. Paral·lelament durant la jornada s’organitzaran tallers gastronĂČmics amb cuiners de renom; sessions de maridatges on la cervesa artesana Ă©s la protagonista, perĂČ es combinarĂ  amb altres aliments com formatges o embotits. D’altra banda, i per ajudar animar l’espai s’aposta amb concerts de mĂșsica en directe de 30-45 minuts de durada.

Finalment, per part dels comerciants de la zona, LĂ­dia Musachs ha expressat que veuen amb bons ulls la nova proposta i que des de la seva part estan treballant per elaborar noves propostes amb el mateix objectiu: dinamitzar la zona.

Comentaris

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notĂ­cies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes grĂ cies.