Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Viladrau espera aquest cap de setmana 20.000 persones a la seva Fira de la Castanya

La mostra arriba a la setzena edició com un dels referents del gènere no només a la comarca, sinó al país. La fira pròpiament dita arriba dissabte i diumenge, amb parades, animació i espectacles per amenitzar la jornada a tots visitants

  • El 9 Nou
  • 22/10/2010 | 17:32
  • 0

Si el temps acompanya, unes 20.000 persones passaran aquest cap de setmana per Viladrau, en una cita convertida en tot un clàssic entre les propostes firals que es fan a la comarca: la Fira de la Castanya.

La setzena edici√≥ de la fira s‚Äôobre formalment aquest divendres al vespre amb la ja tradicional Nit de Guardons. El guard√≥ Castanya de Plata, que es lliura a una entitat o instituci√≥, ha estat concedit a √ímnium Cultural per la seva tasca de promoci√≥ de la cultura tradicional i popular catalana. El Pell√≥ de Plata, guard√≥ a t√≠tol individual, el recollir√† el m√ļsic i compositor Antoni Mas, director de grans orquestres i autor de diferents sardanes, entre les quals en destaca una dedicada a Viladrau.

Durant la vetllada, que començarà a les 8 del vespre al Centre Cultural Europeu de la Natura, també es lliuraran dos Castanyers de Plata a dues persones lligades a Viladrau que hagin destacat per la seva defensa o difusió del poble.

Dissabte i diumenge seran els dies de la fira al carrer, amb una mostra de productes de tardor i amb la castanya com a gran protagonista. Com a activitats paral·leles s’han programat passejades comentades per conèixer la tardor i els castanyers, mostra de feines tradicionals, passejades en poni i en segway, exposicions i activitats per a la canalla.

Una de les cites obligades serà, dissabte a 2/4 de 7 de la tarda, una nova representació de La càfila del cavaller Espinzella, un espectacle de participació teatral i musical que omplirà de festa els carrers del poble.

I per diumenge destaca el tradicional tast gastronòmic, en què 14 restaurants i establiments turístics de Viladrau presentaran sengles plats tradicionals i de creació amb la castanya com a tret distintiu. La inauguració, a 2/4 de 2 del migdia, anirà a càrrec del reconegut cuiner Jean Louis Neichel.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.