Agustí Roc i Laia Andreu són els més ràpids a la cronescalada a Bellmunt

La primera edició de la prova santperenca va comptar amb més d’un centenar de participants. L’èxit d’organització i l’atractiu del recorregut fan pensar que pot consolidar-se al calendari.

27/12/2010

Agustí Roc (Salomon Santiveri) i Laia Andreu (UE Vic) es van endur la victòria a la primera edició de la Cursa Na’Dalt que l’AE Diedre va organitzar aquest diumenge amb un notable èxit, tant participatiu com de seguiment, amb una nombrosa presència de públic al llarg del recorregut i a la mateixa línia d’arribada a Bellmunt.

Un total de 108 atletes es van donar cita a una prova que neix amb l’objectiu de consolidar-se al calendari atlètic. La cronoescalada al santuari de Bellmunt, des de la plaça del Dr. Monmany de Sant Pere de Torelló, va començar a 2/4 de 10 amb la sortida del primer atleta i la resta a continuació amb intervals de 15 segons.

El recorregut de la prova va ser de 3,8km amb un desnivell de 610 metres.

Enric Toneu va ser el primer a arribar a la meta, registrant un temps de 36min 32seg. Darrere seu va entrar Laia Andreu, que va aturar el cronòmetre en 35min 9seg. Un temps que ben aviat va certificar la victòria a la prova femenina ja que la resta d’atletes van aconseguir un temps superior. L’atleta osonenca, que dijous havia estat segona a la Sant Silvestre de Sant Julià de Lòria (Andorra), estava satisfeta amb aquest triomf en una cursa “molt explosiva i molt semblant a un quilòmetre vertical”.

Per Andreu, “la victòria em fa una especial il·lusió perquè Bellmunt és un lloc habitual d’entrenament”. Van completar el podi femení les components de l’AE Diedre Judit Casas i la torellonenca Núria Fernández.

La prova masculina va ser dominada durant força estona pel torellonenc Jordi Lorenzo, que va marcar un temps de 31min 20seg. El lluçanès Josep Viñas va agafar el liderat momentàniament amb 30min 14seg. Una posició que va mantenir fins a l’arribada dels principals favorits. Entre ells, Agustí Roc, que amb un temps de 27min 09seg es va assegurar la victòria amb un registre esplèndid. Per Roc, “la cursa és dura però divertida amb molts canvis de terreny”.

El vencedor reconeixia “que he fet un bon temps malgrat no tenir referències de la prova ni estar en un bon moment de forma perquè ja estic preparant la propera temporada”. Els osonencs Gabriel Crosas i Francesc Freixer van ocupar els altres dos llocs del podi a més de dos minuts de Roc.