El Barça ja espera a la final

El Roncato Vic juga aquest vespre (22.00h) la segona semifinal de la Copa del Rei contra el Reus. A la final s’hi trobaria el Barça, que s’ha imposat al Liceo per 4 a 1 en la primera semifinal. Caldrà veure si els vigatans noten l’absència per lesió del seu capità, Titi Roca. A EL 9 TV, en directe.

24/02/2011

Les magnífiques instal·lacions de la Ciutat Esportiva de Blanes acullen des d’aquest dijous la Copa de la Reina 2011. El parquet blau del pavelló va ser l’escenari aquest divendres del partit de quarts de final entre vigatans i vendrellencs. Tot i el marcador, el conjunt de Quim López però no va fer un bon partit. Tot i això es va aconseguir endur la victòria amb molt d’ofici i amb efectivitat davant de la porteria del Vendrell on Carles Grau va brillar, igual que ho va fer Ernest Freixes sota els pals vigatans.

Les coses però no van començar bé pel Vic, que portava el timó però no trobava porteria contrària. Només s’havien disputat 7 minuts quan Titi Roca patia una forta topada amb Jordi Garcia amb la mala fortuna, que en la caiguda es feia una subluxació a l’espatlla dreta que el deixava fora de combat i sense poder disputar més minuts. Tampoc ho podrà fer en el partit de semifinals ni en una hipotètica final. Una baixa notable i molt important pel conjunt vigatà.

La mala sort però va continuar dos minuts més tard quan Cristian Rodríguez obria el marcador amb un xut des de mitja distància després de fer una diagonal. Freixes aturava la bola en primera instància però aquesta s’acabava esmunyint lentament a la xarxa. Era la sorpresa que buscava el conjunt del Vendrell dirigit per Guillem Cabestany. Els vigatans tenien una gran oportunitat per empatar trenta segons després però Lucas Ordoñez no aconseguia convertir una falta directa que havia concedit el capità del Vendrell, Jordi Garcia. Carles Grau, aturava la bola.

L’ambició dels penedesencs als primers minuts es convertia en precaució davant un Vic al que li costava despertar. Tot i això, Romà Bancells foradava la porteria de Carles Grau amb un xut potent des de mitja distància en un contraatac. El gol tornava a donar ales al Vic que arribava al descans amb empat a l’electrònic.

La segona meitat encara reservava el millor. El Moritz Vendrell va començar buscant tornar-se a posar per davant i es va abocar a l’atac. Això ho va pagar amb ocasions clares del Vic al contraatac. En una d’elles, Miquel Masoliver aconseguia entrar fins a l’interior de l’àrea vendrellenca, feia una primera rematada sense encert però en la segona enviava la bola a la xarxa i culminava la remuntada vigatana marcant el 2 a 1 al minut 32.

El marcador es va congelar durant forces minuts amb molt de protagonisme dels porters que aturaven les bones ocasions d’un i altre conjunt. No va ser fins al minut 45 quan Borja López amb un tret ajustat al pal curt feia el 3 a 1. S’entrava en la recta final i la tensió augmentava. Només uns segons després Eloi Albesa tallava un contraatac del Vic amb una falta, veia la targeta blava i donava la opció als vigatans des del punt de falta directa. Bancells però no aconseguia superar Grau.

Les emocions més fortes i els moments de màxima tensió van arribar als dos últims minuts. Al minut 49, un penal favorable al Vendrell permetia a Cristian Rodríguez tornar a foradar la porteria d’Ernest Freixes i retallar diferències. Els vigatans, a més a més, acumulaven nou faltes i estaven a només una de concedir una falta directa.

Els vendrellencs, a més, tenien la ocasió per tornar a empatar quan Borja López veia la targeta blava quan els àrbitres interpretaven que havia enganxat Eloi Albesa amb l’estic des del darrera. La falta directa la llançava Albesa que no aconseguia superar Freixes i lamentant-se aixecant l’estic donava un fort cop a Lucas Ordoñez. El cop era totalment fortuït però els àrbitres opinaven que hi havia intencionalitat i castigaven Albesa amb una vermella directa i donaven una nova falta directa als vigatans.

Lucas Ordoñez però no estava encertat davant Grau, que li robava la cartera allunyant la bola. Quan ja havia recuperat el refús, una dura envestida de Borja Ferrer li valia la targeta blava i una nova exclusió pel conjunt penedesenc, que es quedava amb només dos jugadors de pista i el porter. Carbó tampoc aconseguia transformar la nova falta directa i Guillem Cabestany s’ho jugava tot recuperant un jugador de pista substituint el porter. Ja no hi havia temps per més. El partit acabava i el Vic certificava el seu pas a semifinals, demà a partir de les 10 de la nit contra el Reus Deportiu, que va superar el Noia Freixenet per 6 gols a 3.