El Patí Vic cau a la final de la CERS

L’ha derrotat el Moritz Vendrell en un partit vibrant, en què els vigatans han anat dues vegades per davant en el marcador. La victòria dels locals ha arribat per un gol d’or a la pròrroga (2-3).

12/05/2013

Crònica del partit a la web de la Federació Espanyola d’Hoquei

El Moritz Vendrell s’ha proclamat campió de la Copa de la CERS 2013. El conjunt roig i negre s’ha imposat per 3-2 al Vic gràcies a un gol d’or de Xavi Costa.

Aquest és el segon títol de la temporada per al Moritz Vendrell, que ja va conquerir la Copa del Rei, també amb un gol d’or. La final ha resultat un vibrant partit en què el Vic ha portat sempre la iniciativa, amb un pavelló omplert per dues aficions exemplars, que no han parat d’animar en cap moment.

Tots dos equips han sortit a la pista amb molt respecte cap al rival, potser una mica més incisiu el Moritz Vendrell, empès per l’afició i amb un equip que ja de per si tendeix a pujar ràpid a l’atac.

El Vic, per la seva banda, defensava amb solvència i buscava madurar jugades ofensives que en comptades ocasions han arribat a la porteria. En definitiva, més tensió que ocasions a la pista: en quinze minuts, el més destacat ha estat una jugada a la mitja volta de Selva que ha obligat Grau a lluir-se i una contra del Vic portada per Roca que ha anat a parar al lateral de porteria.

L’encontre es desencallava amb un gol de Cristian Rodríguez, un dels jugadors en millor forma de la competició. La rèplica local no es feia esperar, i un penal de Grau per retenció de la bola l’ha transformat Selva per embogir un pavelló local que es veia de nou en el partit.

Quan tot feia pensar que el s’aniria al descans amb empat, ha arribat la desena falta del Vendrell i l’opció de directa per al Vic a dos segons de la mitja part. Rocasalbas, tot un especialista, no ha fallat, i s’ha consumat la mínima renda per al Vic a l’equador de l’encontre.

Un pal de Bancells ha despertat el públic després del descans, però la iniciativa la tenia al Vendrell, que forçava penetracions per intentar provocar faltes i tenir l’opció de la directa. Ho ha aconseguit, però la bola llançada per Albesa s’ha passejat per davant de la ratlla de gol sense arribar a traspassar-la.

Selva també ha gaudit d’una gran ocasió en una contra disparada des de l’esquerra que ha avortat Grau traient el patí a l’escaire. Les ocasions eren comptades, però clares. Els àrbitres han anul·lat un gol a Cristian Rodríguez, mentre que el Vendrell insistia en xutar de lluny a un Grau en estat de gràcia.

A falta de set minuts, el partit ha arribat a un dels seus moments clau. Els àrbitres han ensenyat la blava a Carbó per fer caure Costa en plena contra. Albesa ha errat la directa, i amb el 4 contra 3, el Vic ha aconseguit forçar la quinzena falta del Vendrell.

Rodríguez ha enviat al directa al travesser, però ha aconseguit superar la inferioritat sense encaixar gol. Aquí el Vendrell ja s’ho ha jugat tot pel tot. Barrosso ha enviat una bola al travesser, i a falta de dos minuts ha provocat la quinzena directa.

Selva ha substituït Albesa en la responsabilitat, i ha encertat amb un xut ras per l’esquerra. El partit ha anat a la pròrroga i sense deixar passar ni un minut de la prolongació, ha arribat el gol de la victòria per als amfitreons.

Fitxa del partit:

CP Vic: Grau, Roca, Bancells, Cristian Rodríguez i Rocasalbas-cinc inicial-Carbó Molera

Moritz Vendrell: Molina, Costa, Selva, Albesa i Barroso-cinc inicial-Lluís Ferrer, Ruiz, Àngel Rodríguez, Aragonès.

Gols: 1-0 Cristian Rodríguez (17 ‘), 1-1 Selva (1-1), 2-1 Rocasalbas (24’). 2-2 Selva (48 ‘), 2-3 Costa (51’)

Àrbitres: Rego Lamela i Jose Monterio. Blau a Carbó