El Reus elimina el Vic

No podrà ser. El Roncato Patí Vic no podrà aspirar a guanyar la tercera Copa del Rei consecutiva. Ho ha impedit el Reus, que l’ha superat per 4 a 6 en un partit intens i emocionant a la segona part. Havia remuntat un 3 a 1 del descans i s’havia col·locat 4 a 3, però el Reus ho ha acabat tombant.

26/02/2011

Els vigatans han caigut eliminats de la Copa del Rei d’hoquei 2011 després de perdre a les semifinals davant del Reus Deportiu per 6 gols a 4. El partit, disputat a les magnífiques instal•lacions de la Ciutat Esportiva de Blanes, era vistós amb alternatives i amb oportunitats per a tots a dos conjunts. El Vic es refeia d’un 2 a 0 inicial i s’aconseguia posar per davant de la mà d’un gran Lucas Ordoñez. Amb el 3 a 4 però el Reus reaccionava i tornava a agafar la iniciativa fins el 5 a 4. Al darrer minut, Molet feia el 6 a 4 final.

El partit començava malament pel Roncato Patí Vic ja que només s’havien jugat 4 minuts quan Marc Gual enviava una bola a l’escaire d’Ernest Freixes en un contraatac des de la dreta. Era l’1 a 0 que donava avantatge als reusencs. El Vic no es trobava còmode i li costava arrencar, mermat per l’absència de Titi Roca, que amb molt nerviosisme mirava el partit, dret al costat de la banqueta vigatana.

Els minuts passaven i el Vic es veia superat per un Reus decidit a segellar la victòria ben aviat. Això encara era més clar quan Raül Marín feia el 2 a 0 en una genial jugada sortint d’una cantonada, driblant dos jugadors vigatans i marcant mentre queia. Tot i això, l’entrada de Sergi Pla semblava revolucionar el partit i Miquel Masoliver aconseguia retallar diferències al minut 19 amb un xut ajustat al pal llarg de Trabal. El Vic semblava decidit a empatar el partit i Borja López tenia una ocasió claríssima al minut 22 que Trabal aturava amb una gran estirada.

Tot i això, quan pitjor ho estava passant el Reus, Molet rebia una bola a la dreta de l’atac, entrava fins a l’interior de l’àrea i superava Ernest Freixes amb un xut ajustat a la dreta de la porteria vigatana. Era un gol molt dur psicològicament pel conjunt vigatà.

Abans del descans però, les coses haurien pogut tornar a canviar. Una targeta blava a Jordi Molet per impedir una acció clara de cara a porteria de Miquel Masoliver permetia al Vic llançar una falta directa. Guillem Trabal però aturava el tret en el darrer instant i impedia que el Vic es tornés a posar a només un gol de diferència. Amb el 3 a 1 a l’electrònic es va arribar al descans.

La segona meitat va ser molt diferent. El Vic va sortir molt motivat i amb un Lucas Ordoñez renascut de les cendres de la primera meitat. Només s’havien disputat 3 minuts quan l’argentí feia el 2 a 3 i tornava a donar vida als vigatans. Ordoñez però no es conformava i cinc minuts després, al minut 33, un xut sec des de fora de l’àrea de l’argentí posava l’empat a tres al marcador. El Vic, amb Lucas Ordoñez tirant del carro, dominava el partit i el Reus es notava contra les cordes.

Un magnífic tret des de gairebé mitja pista de Borja López al minut 39, amb Trabal tapat, arribava a la xarxa i feia pujar el quart gol vigatà al marcador posant els vigatans per davant per primer cop amb 11 minuts per davant.

El Vic però, amenaçat des de feia cinc minuts, cometia la desena falta i permetia a Raül Marín tornar a empatar el partit a 4 gols amb una falta directa. El temps s’anava exhaurint i el Vic no sabia tenir la paciència suficient per calmar el partit. El Reus estava amenaçat amb nou faltes des del minut 43 però el Vic no era capaç de provocar la desena.

A quatre minuts pel final, el Reus es posava per davant amb una falta des de la frontal executada a la perfecció per Casanovas. Era el 5 a 4 d’un gran partit d’hoquei amb alternatives i grans ocasions per a cada equip. El cinquè gol reusenc però deixava molt tocats als vigatans. Lucas Ordoñez, a més, cometia una falta a Gual que li costava la targeta blava i permetia a Raül Marín llançar una falta directa que Freixes aturava amb la careta. El Reus no aprofitava la superioritat però mantenia el 5 a 4 sense arriscar-se en excés.

Quan faltava un minut i cinc segons, Molet amb una gran definició davant Freixes feia el 6 a 4 final. Un darrer gol anecdòtic amb el Vic llançat a l’atac. La decepció arribava a les grades, que veien com s’escapava un partit que havien tingut a les mans amb un gran inici de la segona meitat.

El Reus i el Barça disputaran la final aquest diumenge a 2/4 de 4 de la tarda, en un partit que també serà transmès per EL 9 TV i EL 9 FM.