El Roncato Vic guanya 0-4 el Barça al Palau Blaugrana i es proclama campió de la Supercopa

El Vic s’ha proclamat contra tot pronòstic campió de la Supercopa. Havia de remuntar el 2-5 de l’anada i ho ha fet. El partit ha acabat amb 0-3, i Titi Roca ha fet el gol d’or a la pròrroga que ha donat el títol al Roncato Vic.

26/09/2010

El partit al Palau va començar tal com s’esperava. Amb el Vic portant la iniciativa i mirant de trencar aviat el partit, de posar-se per davant a l’electrònic. I així va ser. Només havien passat 6 minuts quan Titi Roca aconseguia inaugurar el marcador amb un tret des de mitja pista que rebotava a les cames de Panadero i acabava a la xarxa d’Egurrola, que un cop més defensava la porteria blaugrana ajornant el debut de Sergi Fernández. El Vic s’abocava a l’atac i deixava clars contraatacs al Barça, que els blaugranes no aprofitaven per superar Freixes.

Sota la mirada de Sandro Rosell, el Vic posava el Barça contra les cordes i al minut 16, Miquel Masoliver feia una centrada per Titi Roca però David Páez tocava la bola i l’enviava al fons de la seva porteria. Era el 0 a 2 que deixava en només un gol l’avantatge del Barça.

Al minut 22, el Barça hauria pogut retallar diferències però Freixes aturava un penal a Carlitos i mantenia la porteria a zero. Amb el 0 a 2 s’arribaria al descans.

Només iniciar-se el segon temps, el Vic hauria pogut igualar l’eliminatòria amb un penal al seu favor. Titi Roca, però, no aconseguia superar Egurrola, que aturava el llançament i la segona opció. El Vic empenyia i buscava la pròrroga. El Barça no inquietava en excés i només Borregán rematava amb claredat i enviava la bola al pal al minut 32.

Al minut 33, Reinaldo Garcia veia la blava directa. Lucas Ordóñez enviava la bola al pal en la falta directa i desaprofitava el refús. Els vigatans començaven a perdonar massa. Només tres minuts després, Torra cometia penal tocant la bola amb el patí dins l’àrea, una situació que quan comenci l’OK Lliga deixarà de ser motiu de penal. Carbó el llançava però Egurrola aturava de nou el tret. El refús del de Lloret, a més, tornava a anar al pal.

Al minut 39, el Vic arribava a la desena falta d’equip. Carlitos López no podia transformar l’ocasió amb una bona doble aturada d’Ernest Freixes. Tres minuts després, Borja López aconseguia el 0 a 3 definint un contraatac enviant la bola a l’escaire i empatant l’eliminatòria. Els blaugranes començaven a reaccionar però ja era tard. La pròrroga decidiria el guanyador.

La primera meitat era intensa però els gol d’or no arribava. Al segon temps de la pròrroga arribava l’acció. Primer era el Barça qui tenia l’opció de marcar amb la quinzena falta del Vic però Carlitos fallava la seva oportunitat. Masoliver recollia el rebot i era objecte de falta, la desena del Barça. Titi Roca, convençut, no fallava la falta directa i marcava el gol d’or que donava el títol al Vic.

Uns 200 seguidors van anar a rebre els jugadors a les instal·lacions del CP Vic aquest diumenge al vespre. L’Ajuntament de Vic retrà una recepció a l’equip aquest dilluns a les 8 del vespre.

FC Barcelona: Egurrola, Borregán, D. Páez, Panadero, Reinaldo –cinc inicial–, Carlitos López, Adroher, Torra.

Roncato Patí Vic: Freixes, Bancells, Carbó, Borja López, Titi Roca –cinc inicial–, Masoliver i Ordoñez.

Àrbitres : Valverde i Garcia, bé. Van ensenyar blava a Reinaldo.

Gols: 0-1, Titi Roca, min 6; 0-2, Masoliver, min 16; 0-3, Borja López, min 42; 0-4, Titi Roca (f.d.), min 57.