El Roncato Vic perd per 2-5 en l’anada de la final de la Supercopa amb el Barça

El Roncato Vic s’ha complicat la revalidació del títol de la Supercopa d’hoquei. Dissabte va perdre per 2-5 el partit d’anada amb un Barça poc esplèndid però efectiu, i ara ho tindrà molt difícil per remuntar al partit de tornada diumenge al Palau.

19/09/2010

S’imaginen Valdés i Casillas defensant la porteria del Camp Nou? Doncs això és el que està passant a la lliga d’hoquei, on la temporada ha començat amb un plat fort al qual ja ens anem malacostumant, entre els dos millors equips de la passada temporada, l’un construït a base de l’espoliació de l’altre a cop de talonari. Primer va ser Mia Ordeig, i els dos últims anys les baixes han anat per parelles: Jordi Adroher i l’entrenador, Ferran Pujalte, d’una banda, i Marc Torra i Sergi Fernández de l’altra.

El debat a la porteria blaugrana ben aviat va quedar resolt. Pujalte va treure de cinc inicial els jugadors que havien fet tota la pretemporada i el 10 a la porteria del CP Vic reconvertit ara en el 99 de blaugrana no es va aixecar de la banqueta. El CP Vic és conscient que ha perdut una garantia entre reixes i va reforçar la seva defensa, tancant-se a l’àrea quan calia, una imatge insòlita amb Quim López a la banqueta per a un equip que encara ha de millorar alguns automatismes en atac.

Les millors ocasions per tots dos equips arribaven a bola parada. Titi Roca va fallar un penal quan encara no es duien dos minuts de joc, però Jordi Carbó no va desaprofitar la segona oportunitat deu minuts més tard. A la jugada següent, la mateixa sanció a l’àrea contrària donava l’oportunitat a Reinaldo Garcia de tornar a establir la igualada.

El partit es va decidir en els instants previs i posteriors al descans. David Páez avançava el Barça segons abans de passar pels vestidors i Marc Torra feia un gol d’aquells que es trobaran a faltar així que saltava al segon temps quan es complien els dos minuts de sanció per la targeta blava a Jordi Adroher que Miquel Masoliver no havia pogut transformar en gol. El davanter de Tordera no va debutar fins als últims instants de la primera part. Abans ho havia fet l’home destinat a substituir-lo a les files blanc-i-vermelles.

Lucas Ordóñez va sortir entre aplaudiments per oferir detalls de qualitat i mostres de compromís amb l’equip. Va voler fer el llançament després de la desena falta del Barça i el va enviar al pal. Per retallar distàncies es va haver d’esperar mig quart més quan Borja no va fallar el segon penal consecutiu que s’assenyalava a favor del Vic. El primer Egurrola el va tornar a parar a Titi Roca just abans que Reinaldo fes caure el capità vigatà.

Ja als instants finals Reinaldo tornava a batre Freixas just abans que Carlitos López transformés el llançament de la quinzena falta del Vic. Un resultat excessiu per a un Barça gasiu que vorejava el joc passiu quan tenia el marcador a favor i difícil de remuntar a la tornada al Palau.

Roncato Patí Vic: Freixas, Borja, Carbó, Bancells i Titi Roca –cinc inicial–, Masoliver, Ordóñez i Pla .

FC Barcelona: Egurrola, D. Páez, Panadero, Borregán i Reinaldo Garcia –cinc inicial–, Carlitos López, Adroher i Torra.

Àrbitres: J. Gómez i A. Gómez. Regular. Targeta blava a Jordi Adroher.

Gols: 1-0, Carbó (p.), min 11; 1-1, Reinaldo Garcia (p.), min 12; 1-2, D. Páez min 24; 1-3, Marc Torra, min 26; 2-3, Borja López (p.), min 40; 2-4, Renialdo Garcia, min 46; 2-5, Carlitos López, min 28.

Incidències: 1.400 espectadors al pavelló del CP Vic.

En aquesta enquesta han votat 885 persones.