El Vic guanya al camp del Poble Sec i continua colíder de Primera Catalana

Dos gols de Cesc Pla van donar la tercera victòria consecutiva als vigatans.

20/09/2010

S’hauria pogut veure un bon partit de futbol però el terreny de joc ho va impedir. No es tracta dels inconvenients que se solen donar en aquests casos, de pluja, fang o vent, perquè al barri barceloní del Poble Sec hi feia un bon sol, el camp era de gespa artificial i ni tan sols bufava la marinada, el problema eren les dimensions del terreny de joc, massa estret i sense espais per trenar una sola jugada que no sigui a la contra o a pilota parada.

La primera part va ser ensopida perquè cap dels dos equips tenia ocasions, tot i que el local Garcia i el vigatà Muniesa van disposar de rematades que podien haver portat perill.

El partit es va animar a la segona part, sobretot quan el Vic va marcar el primer gol. La jugada es va produir al minut 51 quan Cesc Pla va treure una falta, la pilota va rebotar a la barrera fins arribar a Héctor, que, des de la banda esquerra, va fer una centrada que Cesc Pla rematava de cap al fons de la porteria a Bausa.

Era el premi a l’equip que havia fet més punts per marcar. Amb el gol les coses van canviar, els locals havien d’arriscar anant a la recerca de l’empat i el Vic tenia més espais que va aprofitar per fer contres, com la del minut 61, quan Guillem Prieto va xutar al travesser, la pilota es va quedar a l’àrea i Cesc Pla feia el segon.

Amb el 0-2, el Vic controlava i només cal lamentar alguna entrada massa dura dels locals, com la que va lesionar Santanera, que va haver de deixar el seu lloc al camp a Joan Pi. Va ser aleshores quan es van veure els millors minuts de futbol perquè el Poble Sec no podia seguir especulant, només li quedava l’alternativa d’anar a la recerca d’un gol que li proporcionés esperances de poder sumar el primer punt de la temporada. Aleshores el Vic va saber controlar en defensa i va tenir opcions de marcar el tercer, sobretot amb un xut de Trulls que se’n va anar per sobre el travesser.

Els locals feien el que podien i el que podien fer era lluitar i no van parar de fer-ho fins al xiulet final, i van tenir premi, perquè Martín va marcar pels de casa al minut 92. El Poble Sec ja no disposava de temps per empatar, però li va deixar clar al Vic que al temps de descompte també s’hi val i no cal relaxar-se abans del final. El càstig va ser el primer gol que rep Toni Montero aquesta Lliga.

Poble Sec: Bausa, Urbano, Carriqui, Marín, Coma, Ainsa, Romera, Tete, Requena (Mora, min 62), Garcia (Silva, min 72) i Oliva (Martín, min 79).

Vic: Montero, Berrocal, Héctor, Jordi Pla, Trulls, Santanera (Pi, min 68), Muniesa (Pol Coll, min 77), Casas (Francolí, min 71), Guillem, Cesc Pla i Marcel Verdaguer.

Àrbitre: Quintana Carmona. Correcte. Va ensenyar targetes grogues als locals Urbano, Ainsa i Requena i al vigatà Hector.

Gols: 0-1, Cesc Pla, min 51; 0-2, Cesc Pla, min 61; 1-2, Martín, min 92.

En aquesta enquesta han votat 867 persones.