Gerard Farrés guanya la tercera etapa del Dakar

Gerard Farrés ha guanyat la tercera etapa del Dakar a la categoria ‘side by side’ i es col·loca segon de la general, mentre que Nani Roma ha perdut una posició a la categoria de cotxes.

La tercera etapa ha estat la vençuda de Gerard Farrés en el seu debut a la categoria de ‘buggies’ del Dakar. El pilot resident a Manlleu ha anat de menys a més escalant des de la cinquena posició fins a col·locar-se líder al segon control de pas, posició que ja no ha abandonat fins al final. L’etapa entre San Juán de Marcona i Arequipa és una de les més llargues de la present edició, amb 799 quilòmetres, 331 d’ells cronometrats, en els que Farrés ha tret dos minuts d’avantatge a ‘Chaleco’ López, segon classificat. El xilè lidera la classificació general a la categoria amb 3min 24seg d’avantatge sobre el que va ser el seu ‘motxiller’ quan tots dos corrien per Aprilia, que ara s’ha col·locat segon. Aquest és el seu primer triomf parcial a la prova, on en l’última etapa de fa dos anys, quan s’estava jugant la tercera posició en motos amb Adrien Van Beveren, a tots dos se’ls va adjudicar el mateix millor temps de la jornada.

A la categoria de cotxes Stéphane Peterhansel ha protagonitzat un dels seus atacs fulminants i ha tret 18 minuts a Nani Roma, que ha estat cinquè. El folguerolenc baixa a la quarta posició de la classificació general, a 12 minuts de Nasser Al-Attiyah. que recupera el liderat. Bona etapa també per a Dani Solà, que ha ocupat la 23a posició i ara és 21è a la classificació general, tot i que també competeix amb un ‘buggie’, en aquest cas a la categoria de cotxes. En canvi Marc Solà ha estat 44è i baixa al lloc 29 en motos.