Gerard Farrés, segon a la Baja Aragón

En cotxes, Xevi Pons acaba quart en el seu debut a la competició i Nani Roma abandona després d’una sortida de pista

25/07/2016

Sabor agredolç per als pilots osonencs a la 33a edició de la Baja Aragón. Tot i no aconseguir la victòria en cap modalitat, Gerard Farrés va fer podi en motos mentre que Xevi Pons va acabar quart en el seu debut en una competició on Nani Roma va haver d’abandonar.

Gerard Farrés (KTM 450 Exc) va acabar per darrere de Joan Barrera, que es va imposar a totes les etapes. Divendres ja va guanyar el pròleg, de 9,2 quilòmetres; dissabte va guanyar les dues etapes, i diumenge també va ser el més ràpid. Per la seva banda, el manlleuenc va acabar a 6min 50seg del guanyador després dels dos trams de dissabte, de 162 i 184 quilòmetres, respectivament, mentre que diumenge no va poder retallar la diferència i finalment va acabar a 8min 17 segons de Barrera. També en motos cal destacar el vuitè lloc de Marc Solà (Yamaha WR 450) a 23min 42seg del líder mentre que Rosa Romero (KTM Exc) va ocupar el lloc 36.
Xevi Pons (Ford Ranger) va ser la sorpresa i el pilot revelació de la competició en el seu debut a la prova. Fent parella amb Sergio Lafuente, Pons va completar els 800 quilòmetres arribant a 9min i 57seg del guanyador de la cursa, Nasser Al Attiyah (Toyota Hilux), que van fer un temps de 6h 59min 59seg. Pons va començar molt fort el campionat i dissabte fins i tot va marcar el ritme en alguns punts. Al matí, però, va bolcar el cotxe i a la tarda una punxada li va fer perdre temps tot i acabar l’etapa al cinquè lloc. Diumenge va tancar la seva primera participació a la Baja remuntant una posició.

Menys sort va tenir Nani Roma, que s’estrenava amb Toyota, i que després de superar una punxada dissabte al matí va veure com a la tarda havia d’abandonar per una avaria provocada per una sortida de pista. Tot i que en un principi Roma tenia previst sortir diumenge, algunes peces del seu Toyota van quedar molt afectades i va optar per la retirada. Per la seva banda, el pilot del Voltreganès Joan Font (Yamaha Yx7) va completar el recorregut amb 1h 30min 58seg més que el guanyador de la prova mentre que la participació osonenca la va tancar Albert Roquet. El de Viladrau, però, no va realitzar el tram de diumenge i per tant va abandonar. De fet, de 62 cotxes que van començar la Baja divendres només 42 van finalitzar. En motos i quads, de 64 se’n van retirar 13. La prova era puntuable per a la Copa del Món FIA de Rallyes Cross Country.

En aquesta enquesta han votat 507 persones.