Josep Barrufet s’imposa a Dani Bayés a la cursa Entre Ponts de Roda

Josep Barrufet es va imposar al corredor local Dani Bayés, guanyador de les últimes edicions, a la Cursa Entre Ponts de Roda, un clàssic de la diada de Sant Esteve. A la categoria femenina va guanyar Ester Ferrer.

28/12/2009

Les festes de Nadal són sinònim de córrer. A la tot just estrenada Eco Mitja Marató de Vic s’hi ha de sumar la cinquena edició de la cursa Entre Ponts, que es disputa per Sant Esteve a Roda, i les curses de Sant Silvestre de dijous vinent, tant la tradicional de Manlleu com la que des de fa quatre anys s’organitza a Ribes de Freser.

Aquest dissabte li va tocar el torn a la prova rodenca, que no va decebre les expectatives, amb 282 participants d’arreu de Catalunya en les diferents curses. A la categoria absoluta, Josep Barrufet va prendre la victòria al corredor local Dani Bayés, que s’havia imposat amb autoritat les dues darreres edicions.

Barrufet va fer els 4.300m de recorregut, de dues voltes a un circuit urbà que passava per sobre i per sota del pont Nou i el pont Vell, amb un temps de 13min 46seg, quatre segons menys que l’exciclista professional. A un quart de minut es va classificar Abel Casalí en tercera posició. Dos minuts i mig després del guanyador va arribar en 86a posició la primera dona, Ester Ferrer. La panera que es lliura al participant que corre amb una disfressa nadalenca més original se la va endur una corredora vestida de caneló.

Entre els participants de fins a 7 anys, que cobrien 250m, va guanyar Ivan Notario per davant de Mercè Pradell, i a la categoria de 8 a 11 anys (750m) Oriol Povedano va treure dos segons a Josep M. Alulinas.