L’Aiguafreda s’endú el derbi de Preferent en derrotar el Tona per 1-3

L’Aiguafreda va derrotar el Tona per 1-3 en el derbi de Preferent entre aquests dos equips que s’estrenen en la categoria. El resultat final és més per desmèrit dels defenses locals que no pas mèrit dels davanters visitants. EL 9 TV repeteix el partit aquest dilluns a les 3 de la tarda.

18/10/2009

L’Aiguafreda va fer bona aquella màxima que diu que “la venjança serà terrible” en el retorn al camp on l’any passat van perdre l’ascens directe a Preferent. No tant pels seus mèrits, sinó que el Tona va posar en safata de plata els dos primers gols dels vallesans que van desarmar el jove equip de Josep Forcada.

El resultat final, 1-3, és més per desmèrit dels defenses locals que no pas dels davanters visitants, que van fer gala de la seva veterania i astúcia per sentenciar; tot, amb el permís del jove Muniesa, que va revolucionar el partit quan Pere Vila el va fer entrar per Puig.

El Tona va plantar cara a l’Aiguafreda, no es pot recriminar res als homes de Forcada, que van ser els qui van posar-hi el futbol i el toc de pilota, sobretot a la primera part. Els vallesans van jugar aprofitant les passades llargues i la velocitat de Soler i Escarrabill per les bandes. Héctor, amb funcions de central al costat de Verdaguer, va estar sòlid i, tot i que Santanera cada vegada s’emportava els dos defenses, aquest diumenge les bandes del Tona no van saber aprofitar els espais.

Durant tota la primera part cap dels dos equips va tenir clares opcions de gol, només a destacar un cop de cap dèbil de Cunill, una jugada individual d’Escarrabill que no va acabar satisfactòriament i un xut de Puig que va atrapar Joel.

Però les coses van canviar a la segona part. Primer, Soler va veure la segona groga i, al cap de pocs minuts, en lloc d’aprofitar la superioritat numèrica, Casas va fer penal a Escarrabill i també va ser expulsat. Puig va obrir la caixa dels trons; Santanera va centrar una pilota que Muntadas va colar-se a la porteria i, sense temps per celebrar-ho, Muniesa –que acabada d’entrar per Puig– aprofitava una pilota perduda a la frontal per marcar. Tot i el gol, el Tona no va abaixar mai els braços, només quan Espinal va sentenciar. Només Santanera hagués pogut maquillar el resultat al final del matx.

Tona: Joel, Casas, Cunill, Roquet, Vestit (Noguera, min 75), Martí, Arqués (Joanet, min 55), Roura (Peque, min 64), Santanera, Cesc Calveras i Eloi.

Aiguafreda: Montero, J. Pla, Marcel Verdaguer, Héctor, Vinyet (Espinal, min 77), Soler, Escarrabill (Tuneu, min 90), Muntadas, Casas (Reduán, min 75), C. Pla (Molist, min 85) i Puig (Muniesa, min 64).

Gols: 0-1, Puig (p.), min 62; 1-1, Muntadas (p.p.), min 67; 1-2, Muniesa, min 68; 1-3, Espinal, min 85.

El partit va ser retransmès per EL 9 TV, que el repeteix aquest dilluns a les 3 de la tarda.

El Barça eliminarà el PSG a la Champions?

En aquesta enquesta han votat 288 persones.