Les curses de Roda acullen 568 atletes

Un total de 283 atletes van participar aquest diumenge a la 26a edició de la Mitja Marató de Roda, mentre que 285 ho van fer a la cursa de 10 km, que van guanyar els vigatans Ferran Sarri i Laia Andreu.

11/10/2009

Marc Garcia i Sergi Rodríguez van entrar junts a la línia d’arribada de la vint-i-sisena Mitja Marató de Roda de Ter. Tot i fer el mateix temps (1h 12min 17seg), el guanyador va ser Garcia, ja que Rodríguez el va deixar passar. I és que Garcia i Rodríguez es van escapar des del primer quilòmetre i van anar junts la resta del recorregut. Garcia va ser el que va anar davant mentre que Rodríguez només va atacar en el darrer quilòmetre. Garcia explicava que “en els metres finals Rodríguez m’ha dit que no em disputaria la cursa”. El guanyador de la prova, que va quedar segon en l’edició passada, comentava que “estic content però tinc el sabor amarg perquè Rodríguez hauria guanyat si no m’hagués deixat passar”. En categoria femenina, Maria del Carme Paredes va guanyar la seva primera mitja marató. Ho va fer amb un temps d’1h 31min i 59 seg. En la modalitat de Hard Bike hi van participar Óscar Lanza i Francesc Solà. L’altra cursa que es va disputar diumenge al matí i que també va arribar a la seva vint-i-sisena edició va ser la dels 10 quilòmetres. Ferran Sarri (CA Vic) en va ser el guanyador després d’escapar-se amb Melcior Mauri. Tots dos van ser atrapats per dos corredors al quilòmetre 7, on Mauri es va quedar enrere i al final Sarri va guanyar a l’esprint. Sarri, que fa sis anys ja havia guanyat la cursa, comentava que “hem intentat deixar enrere els perseguidors”, mentre que Mauri comentava que “al final han posat un ritme molt alt que no he pogut seguir”. En categoria femenina, Laia Andreu (CA Vic) va ser la guanyadora.

En aquesta enquesta han votat 89 persones.