Futbol
Hoquei
Motor
Poliesportiu

Les mil maneres d’anar a Berlín

Les penyes del Barça es mobilitzen per seguir la final de la Champions d’aquest dissabte. Entre totes han pogut distribuir un centenar llarg d’entrades per veure el partit a l’estadi olímpic de Berlín. A la foto, representants de les penyes amb el president del Barça, en una recent visita a Osona.


El 9 Nou
06/06/2015

Entre Osona, el Ripollès, el Moianès i el Lluçanès hi ha 24 penyes del FC Barcelona, que han rebut més sol·licituds que mai per aconseguir una entrada per a la final de la Champions entre els més de 6.000 penyistes que les integren.

Que el partit es disputi en dissabte facilita el desplaçament dels afeccionats més que no pas quan es jugava en dimecres. Amb la nova regularització establerta pel club, tres quartes parts de les penyes estan agrupades a la Federació Osona-Ripollès, que ha establert un sistema propi per distribuir les localitats que els ha facilitat el club. Les altres sis estan agrupades a territorials diferents.

La de Prats, per motius d’organització dels desplaçaments al Camp Nou, està inclosa a la del Bages, Berguedà i Cerdanya igual que la de Moià, l’Estany i Santa Maria d’Oló.

La nova comarca del Moianès té les seves penyes distribuïdes en tres territorials diferents, perquè la de Collsuspina pertany a Osona-Ripollès, i la de Castellterçol està a la del Vallès, on també hi ha Aiguafreda. Totes elles han rebut del club un mínim de quatre entrades per a la final.

La d’Osona-Ripollès en tenia 89, quatre per penya, i les restants s’han repartit en funció d’un barem establert per la importància de cadascuna.

Aquesta mesura beneficia la de Vic, que és la més important del club en nombre de socis (1.200) i de carnets que gestiona. Malgrat això, no ha resultat premiada en el sorteig d’entrades que el club va fer pels socis i, en canvi, a la de Torelló n’hi han tocat 8.

Després, cadascuna estableix un sistema per sortejar-les entre els penyistes que n’han demanat, que en el cas de Vic eren 50 i en la de Ripoll, 10, de manera que la meitat dels ripollesos van resultar premiats.

A Manlleu, per exemple, els sol·licitants han de ser presents al sorteig, que es fa un divendres al vespre.

La dificultat de saber el nombre total d’entrades de què es disposarà i el poc temps de marge des que es lliuren fins a la data del partit impossibiliten l’organització del viatge de forma col·lectiva.

Si el desplaçament és a prop sempre es poden llogar autocars, però en aquest cas “organitzar un avió no ens dóna temps tot i que a vegades n’hem parlat amb altres federacions perquè hauríem d’omplir més de 150 places”, assenyala Xavier Canudas, president de la Federació d’Osona-Ripollès.

D’aquesta manera, els premiats s’han hagut de muntar el viatge pel seu compte. El més còmode és sumar-se al que organitza l’agència oficial del club, 575 euros amb un vol xàrter el mateix dia i 125 pels que volen fer més de 40 hores en autocar entre anar i tornar.

A aquestes xifres cal sumar-hi els preus de l’entrada (de 55 a 320 euros, segons la localitat) i les despeses del menjar. A alguns els ha sortit més a compte volar amb uns dies d’antelació i d’altres han trobat alternatives més barates com fer escala a Amsterdam o volar fins a Praga i llogar un cotxe fins a Berlín.

Per últim també n’hi ha que faran els 1.800km per carretera amb cotxe.
Per la immensa majoria, que s’hauran de conformar a veure la final per televisió, tenen diverses alternatives perquè les mateixes penyes o altres entitats han muntat activitats amb la projecció del partit en pantalles gegants.

N’hi haurà al pavelló de Torelló, al de Ripoll o de Campdevànol, i en la mateixa plaça de l’Ajuntament de la capital ripollesa o a la Sala Diagonal de Campdevànol.

Les penyes de Vic i Manlleu organitzen la festa a les seves seus socials. A La Central hi haurà dues sales habilitades amb capacitat per a 150 i 400 persones.

A Manlleu tenen previst muntar una festa al carrer si es guanya el triplet i el president de la penya, Guillem Riera, demana que “la gent vingui a celebrar-ho al local per recuperar un punt de trobada que a Manlleu s’ha perdut des que ha tancat el Parramon”.

I tot això com es finança? Doncs tothom reconeix que és una “ajuda” que el Barça vagi passant eliminatòries per poder vendre aquestes localitats de competicions europees.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 98 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't