Roger Puigbò, plata a la cursa de 800 metres als campionats de Swansea

L’atleta de Sant Julià de Vilatorta ha estat cinquè aquest dimecres a la final de 1.500 i dissabte disputarà la dels 5.000 metres.

20/08/2014

Nota de premsa del Club Atlètic Vic

Des del passat 18 d’Agost té lloc a Swansea (Wales) els IPC Athletics European Championships, competició que finalitza el dissabte 23 d’agost i en la que participa l’atleta osonenc Roger Puigbò, qui va ser escollit com abanderat per liderar la cerimònia d’inauguració.

Des de Swansea l’atleta del Club Atlètic Vic i la seva entrenadora ens ransmeten la seva satisfacció en el desenvolupament que està tenint la competició.

Puigbò va participar dimarts 19 a la final dels 800m, on segons ens explica la seva entrenadora Isa Hurtado va fer una molt bona cursa, aconseguint una merescudíssima Medalla de Plata proclamant-se així Subcampió d’Europa de 800m.

El subcampió europeu és també finalista en les proves de 1.500 i 5.000 metres.

Els horaris d’aquestes proves són:

Final 1500m – dimecres 20 a les 18h (hora local Wales)

Final 5000m – dissabte 23 a les 16:19 (hora local Wales)

Es poden seguir totes les proves del campionat en directe al canal de televisió BBC, al web de IPC http://www.paralympic.org/swansea-2014 i cada vespre al canal Teledeporte.

Cal destacar que en aquestes competicions es determina la categoria de l’atleta en funció de la seva lesió medul·lar.

La lesió de Puigbò és a nivell de les vèrtebres dorsals, i per tant competeix en la categoria T53.

En aquesta ocasió en Roger és l’únic atleta T53 a la final de 1.500m on competirà contra atletes de la categoria T54 (lesió a nivell lumbar, o amputació de 1 o 2 extremitats, o espina bífida). És aquesta diferència en les condicions el que fa encara més lloable l’actuació de l’atleta del Vic en aquesta final.

En aquesta enquesta han votat 896 persones.