Sergi Rodríguez i Encarna Núñez guanyen la mitja marató de Vic

Uns 540 atletes van desafiar el dia més fred del 2009 per disputar la primera edició de l’Eco Mitja Marató Osona Corre Ciutat de Vic. Una cursa urbana, popular i ecològica que van guanyar el bagenc Sergi Rodríguez i la vigatana Encarna Núñez quan el sol ja començava a escalfar.

21/12/2009

El més content de tots, però, era Víctor Vilalta, el responsable de la cursa. “Hem tingut més atletes dels que esperàvem el primer any. Tot ha sortit molt bé i pensem mantenir-la en aquestes dates”, deia.

Els atletes van donar color i calor a una ciutat adormida tot i que se sortia a mig matí i diumenge el comerç podia obrir. Els primers quilòmetres de trama urbana van ser lents, amb un grupet de favorits que després van trencar Sergi Rodríguez i Joxean Beledo. El corredor d’origen basc va portar el pes de l’escapada. “Em feia canvis de ritme i he vist que els podia aguantar”, explicava Rodríguez que, quan la cursa passava per l’entorn rural de Malla, va decidir posar metres pel mig.

Concretament van ser 240 els que li va treure al segon classificat i primer Veterà, els que tancaven la cursa sobre el tartà de les pistes d’atletisme. El temps (1h 13min 09seg) és millorable. L’atleta del CA Vic Francesc Marsol va ser tercer per davant de Dani Bayés, primer osonenc.
Núñez, en canvi, va treure deu minuts a les seves companyes de podi, però es lamentava de “no haver pogut baixar de 1,20” tot i millorar la marca amb que ja va guanyar a Ripoll.