Superatletes al Mont Blanc

Un atleta de les Masies de Voltregà i un de Castellterçol finalitzen una prova de 290km que només van acabar 5 dels 67 equips participants.

09/09/2012

Els atletes Josep Maria Cabanas, de les Masies de Voltregà, i Salvador Vilalta, de Castellterçol, van ser dos dels tres membres de l’equip Tuga – Els Segadors, que va aconseguir completar amb èxit els 290 quilòmetres de la PTL (Petite Trotte a Léon), una de les proves menors de l’Ultra Trail del Mont Blanc.

Tot i que la PTL és una prova sense classificació, l’equip Tuga – Els Segadors va aconseguir ser un dels cinc equips dels 67 que van prendre la sortida que van aconseguir acabar la prova.

El recorregut és extremadament complicat amb un temps màxim de 138 hores i on els equips han de recórrer 290 quilòmetres amb 22.000 metres de desnivell positiu acumulat i passant per França, Suïssa i Itàlia per corriols complicats, molt tècnics.

La dificultat afegida és que la prova es realitza en autonomia total i sense marques, ja que l’orientació es fa amb mapa i GPS.
A l’Ultra Trail del Montblanc, la prova reina, també hi van prendre part força osonencs.

El més destacat va ser el torellonenc Guillem López, que va aconseguir completar els 103 quilòmetres i els 6.860 metres de desnivell positiu en 16 hores i 42 minuts juntament amb Jaume del Palacio, tots dos pel Centre Excursionista de Torelló i acabant en el 274è lloc.

Daniel Torrents, de la UE Vic, va acabar amb 16 hores i 47 minuts en la 289a posició.

En aquesta enquesta han votat 875 persones.