Una selecció espanyola amb una columna vertebral osonenca torna a quedar campiona del món d’hoquei

Clara dominadora de les competicions internacionals en l’última dècada, la selecció espanyola d’hoquei patins va certificar dissabte, a Vigo, la […]

13/07/2009

Clara dominadora de les competicions internacionals en l’última dècada, la selecció espanyola d’hoquei patins va certificar dissabte, a Vigo, la seva hegemonia en les grans cites. El combinat estatal, dirigit per Carles Feriche, va guanyar el tercer Mundial consecutiu (2005, 2007 i 2009) després de superar Argentina a la final (3-1). És el catorzè títol mundial d’una selecció formada íntegrament per jugadors catalans i en què la columna vertebral porta segell osonenc: fins a set integrants de l’equip campió són d’Osona (Mia Ordeig, Guillem Trabal i Titi Roca) o militen al Roncato Patí Vic (Sergi Fernández, Marc Torra, Romà Bancells i Jordi Adroher, aquest últim nou jugador del Barça).

Les seleccions espanyola i argentina es trobaven en una final del Mundial per tercer cop en els últims deu anys. El conjunt de Feriche havia superat Portugal a semifinals (2-1) mentre que l’equip de José Martinazzo s’havia desfet de Brasil amb més comoditat (5-2). El combinat estatal va ser el primer a colpejar. En l’enèsim llançament a la porteria argentina, Jordi Bargalló va aprofitar un refús del porter per anotar el primer gol, abans del quart d’hora de joc (minut 10). Amb l’avantatge local es va arribar al descans. Però Argentina va respondre a l’inici de la represa, gràcies a un gol de Nicolia (minut 27), que va superar Trabal, substitut d’un lesionat Fernández.

Amb el marcador igualat, el partit va viure els seus minuts més vibrants. Els dos equips van posar a prova els porters rivals, però va ser l’equip de Feriche qui va estar més inspirat en la definició. En dues accions gairebé consecutives, la selecció espanyola va sentenciar la final. La primera diana va ser obra de Marc Gual (minut 34) i Adroher va ampliar la diferència (minut 35). Les aturades de Trabal van donar tranquil·litat al combinat estatal, que va proclamar-se campió davant d’uns 4.500 aficionats.

Va alçar el títol Pedro Gil, en absència de Mia Ordeig, que després de rebre un cop que li va provocar una commoció va haver de ser traslladat a un centre hospitalari. El jugador osonenc va poder-se retrobar amb els seus companys després de sotmetre’s a proves mèdiques.

El seleccionador estatal, Carles Feriche, va valorar després de revalidar el títol mundial el campionat que havien jugat els seus homes: “Hem guanyat els dos equips teòricament més competitius [Portugal i Argentina]. Aquest equip té una gran cohesió humana i, en aquests partits, són factors que es noten”.

Els porters Sergi Fernández (Roncato Patí Vic) i Guillem Trabal (Alnimar Reus Deportiu) van ser claus en el triomf de la selecció espanyola. Fernández, que va jugar la final com a titular, va impedir que les estrelles rivals, Pablo Álvarez i Reinaldo García, avancessin els argentins. Lesionat després del descans, va ser rellevat per Trabal, que amb les seves aturades va fer possible la victòria.

En aquesta enquesta han votat 866 persones.