EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

General Cable farà fora menys gent del previst a Manlleu i obre la possibilitat del retorn

L’empresa General Cable, que té una de les seves quatre fàbriques de Catalunya a Manlleu, ha arribat a un preacord amb el sindicat Comissions Obreres (CCOO) per activar l’extinció de contractes a 145 treballadors dels 1.200 que té.

El 9 Nou
20/04/2010

Fa un mes, General Cable va presentar una primera proposta als treballadors per fer fora 206 persones de les quatre plantes, 77 de les quals eren de Manlleu. Amb la negociació, la xifra s’ha reduït tot i que encara no està clar quantes persones quedaran afectades a cada planta perquè primer de tot s’obrirà un procés perquè els treballadors es puguin acollir voluntàriament a les baixes o prejubilacions previstes. Si s’arriba als 145 establerts, no caldrà fer cap altre procés que obligaria l’empresa a decidir la gent que fa fora.

El que destaca Andreu Capdevila, de CCOO, i responsable de la negociació, és que és un “bon acord perquè no és traumàtic”. A les persones que vulguin plegar se’ls ofereix una indemnització per sobre dels 45 dies per any treballat i, “sobretot, es poden acollir a una clàusula de retorn a l’empresa a partir del tercer any de ser-ne fora”. Aquesta és una opció que permetrà recuperar la plantilla actual en cas que es recuperin els nivells de producció que hi havia fins ara.

Els treballadors que optin pel retorn tindran una indemnització de 25 dies per any treballat en funció del seu salari, i en cas que quan toqués tornar a l’empresa no ho volguessin se’ls pagarà la resta d’indemnització.

La planta de General Cable a Manlleu feia diversos torns ja que funcionava les 24 hores del dia i 360 dies l’any. En els darrers mesos “a causa de la baixada de la construcció” i inversions de grans empreses com Fecsa-Endesa, per exemple, ha baixat la producció. La baixada de feina “ha quedat acreditada del tot, sens dubte”, diu Capdevila.

El preacord també inclou un expedient de regulació d’ocupació temporal per als 1.050 treballadors que quedaran que s’aplicaria “en cas que fos necessari”. Es faria un expedient per un màxim de 120 dies en un any i de forma rotativa.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 859 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't