Dominant el ciclocròs català

El vencedor en la prova reina va ser el Sub-23 Jofre Cullell (Megamo) per davant d’Isaac Simon, de Balenyà, que es va proclamar campió de Catalunya en la categoria Elit i el rodenc Albert Poblet, tercer a la general i segon elit

La quarta edició del ciclocròs de la Garriga va ser aquest diumenge l’escenari del Campionat de Catalunya d’aquesta modalitat ciclista i també l’última prova de la Copa Catalana, que enguany ha tingut 13 cites entre les quals les de Vic i Manlleu, que van tornar a ser internacionals i les que més participants van reunir. A la Garriga s’hi van aplegar més de 170 ciclistes repartits en les diferents categories de competició i un centenar més ho van fer a la prova de promoció per als més petits. En totes elles, els ciclistes osonencs van tenir actuacions destacades.

El vencedor en la prova reina va ser el Sub-23 Jofre Cullell (Megamo), que va fer un temps d’1h 01min 28seg, 12 segons menys que Isaac Simon (BH Concept), de Balenyà, que es va proclamar campió de Catalunya en la categoria Elit. Just darrere seu, com a tercer a la general i segon Elit, hi va entrar el rodenc Albert Poblet (Portet Instal·lacions Corvi Buff), amb 1 min i 10seg més que Cullell. En la mateixa cursa va destacar el quart lloc Sub-23 del voltreganès Pol Hernández (Esteve), quedant a 4min i 13seg del guanyador. En categoria femenina, la belga afincada a Catalunya Cleiren Veerle (Solcam) i la ciclista de Seva Jordina Muntadas (Corvi Team) van protagonitzar una lluita aferrissada que al final es va decidir a favor de Cleiren per només 10 segons. També hi va haver un bon paper osonenc a la categoria Màsters-30, on David Quiles (Xtrembike) va ser subcampió de Catalunya amb 45 segons més que el vencedor, Josep Chavarria (Corvi), i a la categoria Cadet, on Nil Solà (Xtrembike) va ser segon a 19 segons del campió, Marc Masana (La Torreta). Qui també va pujar al podi va ser Dani Fabre (Xtrembike), tercer en Màsters-40, a només 2 segons del primer i empatat amb el segon, i Joan Carbonès (Nineta), tercer en Màsters-60. Més enllà del Campionat de Catalunya, Simon també es va proclamar vencedor de la Copa Catalana, on Muntadas va acabar segona. En Màsters-30, Enric Bau (CC Calma) es va adjudicar el segon lloc final seguit de Quiles, i en Màsters-40 Fabre també va acabar amb un tercer lloc. Els podis a la regularitat els van completar Carbonès, segon en Màsters-60, i els germans Roger i Gerard Pagès (Corvi Team), que van ser segon i tercer en categoria Cadet.
“Estem molt contents, ha anat tot molt bé i aquest any ens hem mantingut de participació. Ara ja pensem en els campionats d’Espanya que es faran d’aquí a quinze dies i on esperem fer un bon paper”, afirma un altre osonenc, el coordinador de ciclocròs de la Federació Catalana de Ciclisme, Pere Uyà. De moment, Simon i Muntadas formen part de la secció catalana i estan pendents d’una altra plaça que podria ser per a Poblet.

En les categories de promoció es va repetir el bon paper dels ciclistes del Jufré Vic-ETB, que van sumar nous podis en l’última cita. Marc Danti i Lluc Bayés van ser segon i tercer en Benjamí; Roc Cubí, segon en Aleví, i Martí Pratginestós, primer en Infantil. La Garriga

En aquesta enquesta han votat 466 persones.