EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Local, vaixella i aliments amb impressió 3D: els restuarants del futur a la e-week

Marcio Barradas ens presenta Food Ink el primer projecte a nivell mundial de restaurants amb ús exclusiu de impressió 3D.


27/04/2018

Jordi Petit i Rubén Pacheco. Vic

La Universitat de Vic ha acollit aquest dijous la conferència “Del Píxel al Plat”, impartida per Marcio Barradas, CEO i fundador de MoodBytes.tech, en el marc de la Setmana Digital de la institució.

Barradas va centrar la seva ponència en les oportunitats que aporta el disseny i la impressió 3D al món de l’alimentació, i va explicar als assistents la seva experiència professional en aquest àmbit. A més de ser el màxim responsable del naixement de l’empresa de disseny tridimensional MoodBytes.tech,  Marcio Barradas també és el fundador de l’empresa Food Ink, primer projecte a nivell mundial de restaurants on, tant la seva gastronomia com la coberteria o el mobiliari del local estan dissenyats i plasmats mitjançant l’ús exclusiu de la impressió en 3D.

La creativitat ha estat una de les característiques destacades de l’alimentació impresa tridimensionalment. Barradas ha afirmat que mitjançant aquesta tècnica “s’impulsa la creativitat artística i culinària en conjunt”. D’aquesta manera es produeix una unió entre el disseny artístic i les propostes dels millors xefs per tal d’obtenir un resultat òptim de producte. La sostenibilitat i la funcionalitat han estat altres aspectes destacats per l’empresari. Gràcies a aquesta metodologia es facilita l’automatització i repetició de processos i es treballa amb càpsules alimentàries de caràcter biodegradable amb el sabor i la textura desitjada en cada aliment.

D’altra banda, des de MoodBytes.tech es pretén realitzar un estudi de l’ADN de cada consumidor per tal d’elaborar la dieta més adequada per la seva salut. Així, per exemple, un consumidor que necessiti un valor més alt de potassi en la seva alimentació, podrà obtenir-ho a través de la modificació dels components de la càpsula alimentària d’impressió en 3D.

 

Cartell promocional de la E-Week

Fins el 4 de maig la E-Week de la UVic-UCC realitzarà diverses activitats sobre el món tecnològic del futur. La setmana digital va donar el tret de sortida el 17 d’abril amb una conferència-taller sobre la formació i robòtica que va anar a càrrec de Sílvia Cardona, formadora en robòtica educativa i acabarà el 4 de maig amb un acte de cloenda i amb la conferència “Canvi cultural digital: transformant negocis”, que impartirà Aleix Valls, digital senior advisor de Colonial. Tal i com hem dit abans, el dijous va ser dia central de la setmana digital que de la UVic-UCC. I és que a la jornada matinal vam tenir la presència de Jordi Basté, director de El Món a RAC1, el programa de ràdio més escoltat de Catalunya, que va reflexionar sobre els reptes, oportunitats i problemes que suposen les xarxes socials per a la societat i la comunicació i les va definir com “el problema i la seva solució”.

La conferència central de l’acte fou la visita de Carlos Grau, director general de Mobile World Capital Barcelona. Després de gairebé dos mesos del Mobile World Congress, Grau va presentar a la Universitat de Vic les  quatre megatendències tecnològiques actuals i n’ha destacat el 5G pel “salt evolutiu que suposa”. Carlos Grau, també ha comfirmat que aquesta nova tecnologia comporta oferir una “ultra alta definició, minimitzar al màxim els temps d’espera i així poder oferir aplicacions per a l’àmbit sanitari i clínic o reduir el consum energètic en un 90%”. El dimecres va ser el dia de la salut, en concret, la salut digital. Les conferències es van centrar en la evolució de la tecnologia dins de l’àmbit de la salut i com milloren les interaccions entre els professionals i els usuaris. La e-week de la UVic ha tornat a ser un sinònim d’èxit on els professionals han pogut mostrar les últimes novetats tecnològiques per a uns estudiants el futur de la professió.

 

 

Aquest és un documental publicat l’any 2014 en la celebració dels 10 anys de la E-Week.

 

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 861 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't