EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Tibantor entre sindicats i col·lectius a la vaga feminista

El Comitè de Vaga Feminista d’Osona ha estat molt crític amb Comissions Obreres (CCOO) i Unió General dels Treballadors (UGT) per la seva participació de tan sols dues hores a la manifestació feminista del 8 de març a Vic.


16/03/2018
Vic

Josep Costa i Adrià Millán. Vic

El passat dijous 8 de març es va celebrar el dia de la dona amb concentracions, reivindicacions i manifestacions massives a molts països. A Espanya va haver-hi un gran suport arreu del país amb una vaga general, o aturades de dues hores en alguns casos, per tal de fer visible que “si les dones parem, tot s’atura”.

Gran èxit d’afluència a la capital osonenca

A Vic hi va haver un seguiment força dispers. Un dels actes amb més seguiment va ser el que es va celebrar al migdia a la Plaça Major, que va agrupar diferents sindicats i col·lectius amb opinions diferents: alguns com CCOO i UGT reivindicaven l’aturada de dues hores, i altres com CGT, COS, SEPC defensaven la vaga de 24 hores. L’acte de la Plaça va agrupar unes 800 persones, majoritàriament dones. L’altre acte gran del dia va ser la manifestació de les 7 del vespre que sortia de l’estació de RENFE i anava fins al Passeig. Una vegada finalitzada, hi va haver una ronda de discursos on van parlar les quatre representants dels diferents col·lectius feministes d’Osona. La polèmica va arribar quan va ser el torn dels sindicats, UGT i CCOO, ja que els hi van aturar els micròfons i no els van deixar parlar entonant càntics i alguns xiulets: “A mi això em va saber molt greu perquè ja prou difícil és ajuntar-nos totes per una bona causa, com per estar dividint i generant polèmica”, explica la coordinadora de CCCOO a Osona, Roser Mas.

Diferències entre els sindicats i els col·lectius feministes

Passada ja una setmana de la manifestació, el Comitè de Vaga Feminista d’Osona s’ha reunit per fer una valoració del 8-M. Hem parlat amb una membre del Comitè de Vaga Feminista d’Osona, la qual no ha volgut que desvetlléssim la seva identitat perquè no vol que es personalitzi la lluita en una sola persona. La valoració que en fan de la vaga és molt positiva, malgrat que creuen que hi ha aspectes a millorar: “Ens va faltar fer més difusió de la vaga. A més, va haver-hi tibantor amb UGT i CCOO perquè considerem que tenim punts de vista molt diferents. Elles defensen la vaga de dues hores que crea desmobilitzacions i desinformació i només venen a la vaga per apoderar-se de la lluita feminista i que es vegi el seu logotip”.

Roser Mas, que no ha volgut donar peu a la polèmica, assegura que malgrat les diferències entre els sindicats i el Comitè de Vaga, la manifestació va ser tot un èxit de participació i això és el més important. Respecte a la polseguera aixecada pels logotips, Mas assegura que dies abans de la vaga s’havia acordat dur pancartes sense logotips i es van pactar uns termes que des del Comitè de Vaga no van complir: “Vam fer pancartes sense logotips, pagades per CCOO, i ens la van prendre per dur-les elles. En l’únic moment que es van veure els nostres logotips va ser quan ens va tocar parlar en públic i no ens van deixar”.

Per últim, des del Comitè de Vaga Feminista d’Osona s’ha volgut deixar clar que el feminisme és una lluita política i social i que no és equiparable al masclisme com volen fer veure alguns, sinó que és un moviment que lluita perquè els homes i les dones estiguin en igualtat de condicions.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 861 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't