Una quinzena de persones van participar dimarts, a l’Aula d’Hostaleria, en un tast d’olis organitzat per l’Associació d’Hostaleria del Ripollès.
El tast, conduït per Marisa Díaz, enginyera tècnica agrícola i membre del panell de tast oficial d’olis d’oliva verge de Catalunya, va començar amb una introducció per explicar que l’Estat espanyol és el país del món que més en produeix.
En canvi, tot i que la qualitat dels olis catalans és molt bona, comunitats com Castella-la Manxa, Extremadura i sobretot Andalusia en produeixen molt més. L’oli d’oliva es classifica en diverses categories comercials: l’oli d’oliva verge extra, l’oli d’oliva verge o l’oli d’oliva, que es diferencien perquè el primer és més pur que la resta i no té cap defecte organolèptic.
En el tast, els inscrits van provar algunes varietats d’olis d’oliva verge extra catalans com el d’arbequina, el verdal o el becarut. A Catalunya, el consum d’oli és de 96.000 tones i d’aquestes, 67.200 són d’oliva.
Díaz va explicar que l’oli ara es considera “un producte essencial per potenciar un plat”, sobretot per consumir-lo en cru, amb amanides, pa amb tomàquet, cremes o bolets.
{{ comment.text }}