A Granollers, la Policia Local confisca un 15% menys d’objectes que el 2010

A Granollers es confisquen, segons la policia local, un 15% menys d’objectes que el 2010. Aquesta reducció s’entén gràcies a l’augment de la presència policial al carrer i al desmantellament, ara fa cinc anys, d’un punt de còpia de DVD i CD que estava situat al barri Congost.

El 9 Nou
28/08/2014

Els objectes o les substàncies que la policia decomissa més sovint són drogues de tot tipus, sobretot haixix, marihuana i cocaïna; armes com ganivets, navalles o armes d’aire comprimit; material falsificat com DVD o CD, entre altres com roba de marca; begudes alcohòliques que es venen o es consumeixen a la via pública, aliments que no compleixen mesures de salut pública o, fins i tot, joguines no homologades per la Unió Europea.

El mercat dels dijous, a Granollers, sol ser un lloc habitual on la Policia Local actua, sobretot per tots aquells delictes contra la propietat, falsificació de roba de marca i rellotges. Tot i això, hi ha festes o celebracions puntuals durant l’any com el Musica’n’Viu o la festa major en què el decomís de begudes alcohòliques que es venen sense permís augmenta. Per Sant Jordi, també és habitual retirar punts de venda sense autorització. Un altre punt on la policia actua de manera molt habitual és a les rodalies de l’aparcament de Ramon Llull, durant el dia de mercat de Canovelles. Joguines no homologades per la Unió Europea, ulleres falsificades i altres productes.

Tots els objectes que es confisquen es destrueixen periòdicament. Malgrat això, hi objectes i productes que, si estan en bon estat, es donen a diferents menjadors socials o residències. “Si només hi ha l’etiqueta falsificada, les podem tallar i donar”, explica el cap de la Policia Local de Granollers, Lluís Colomer. Les cremes o colònies que es confisquen també es poden donar a algun geriàtric.

La sanció administrativa que s’imposa quan es comissa un objecte prohibit, com armes o drogues, és de 200 euros, ja que es considera una sanció lleu. La reiteració de tres faltes lleus suposa una sanció greu i la consegüent multa de 1.000 euros. En els casos violents, es pot arribar a detenir per delicte d’atemptat a la policia, desobediència i resistència a l’autoritat. Les falsificacions de roba o rellotges, entre altres productes, no es tramiten per via administrativa, sinó per via penal, amb una multa més petita, ja que, si no es paga, l’infractor ingressaria a presó.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't