Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Acaben les feines d’apuntalament del bloc amb aluminosi de Mollet

Les feines d’apuntalament del bloc de pisos del carrer Vicenç Fonolleda de Mollet en què es va detectar ciment aluminós alterat per la humitat han acabat aquesta setmana.

  • El 9 Nou
  • 01/03/2016 | 7:00
  • 0

L’arquitecta Cristina Álvarez, directora de les obres, ha explicat que les mostres que es van obtenir de tots els pisos que s’han revisat s’han enviat al Laboratori d’Assajos de Materials de la Universitat Autònoma per analitzar-los. Els resultats, que s’esperen per a finals d’aquesta setmana o principis de la setmana entrant, determinaran l’abast de l’obra de reforma que s’haurà de fer. Álvarez apunta que una part de l’edifici, el forjat que hi ha entre el primer i segon pis, s’haurà de fer pràcticament nova perquè és la més afectada.

La presència de ciment aluminós es va detectar el dia 1 de febrer, mentre es feia la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE). Dos dies després, els Bombers van aconsellar el desallotjament immediat de les set famílies que viuen al bloc; unes vint persones en total, que van haver de marxar de manera precipitada. Estan allotjades a casa de veïns i familiars, però alguna s’està en un hotel. La setmana passada, quinze dies després de ser desallotjats, els veïns van poder tornar entrar a casa seva per recollir alguns objectes. Ho van fer per torns, només dues persones per cada habitatge, amb un temps limitat a una hora i mitja i acompanyats per la mateixa arquitecta i per un responsable de l’empresa que ha fet l’apuntalament.

Paral·lelament, s’ha iniciat el procés de recollida de pressupostos a empreses especialitzades en reforçaments estructurals per tenir una previsió aproximada del cost de la reforma. Els responsables de l’obra no volen fer cap previsió sobre el temps que trigaran les famílies a poder tornar a casa, tot i que Álvarez apunta que hi ha la possibilitat que els habitatges de la part menys afectada puguin tornar-hi abans. L’arquitecta remarca que, durant les feines d’apuntalament, s’han retirat els falsos sostres de ceràmica dels pisos, fet que ha permès alleugerir l’estructura del bloc, ja que s’han retirar unes 12 tones de material.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.