Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Aiguafreda fa arrencar les peces de la façana de l’escola nova perquè queien

L’Ajuntament d’Aiguafreda va fer arrencar totes les peces dels aplacats de pedra dels nous edificis de l’escola La Muntanya pels defectes constructius que presentaven.

  • El 9 Nou
  • 21/01/2015 | 16:00

La decisió es va executar fa unes setmanes després que l’Ajuntament hagués hagut de retirar diverses peces que havien anat caient. Segons l’alcalde, Joan Vila, s’havien subjectat a l’estructura de l’edifici de forma deficient. “Vam decidir fer-les retirar perquè no podíem tenir l’escola funcionant amb el risc que caigués alguna peça i fes mal a algun alumne. Ara, almenys, no hi ha perill”. La retirada, que es va fer en només 48 hores, es va pactar amb el Departament d’Ensenyament.

A banda, també s’han detectat filtracions d’aigua en els dos nous edificis que van servir per ampliar l’escola La Muntanya i que es van construir a banda i banda de l’edifici històric. Les dues noves ales es van estrenar a finals de 2012 i, un any després, es va completar l’actuació amb la reforma de l’edifici antic. Les filtracions, explica Vila, provenen dels problemes a les juntes d’unió dels nous edificis amb l’antic i també de la pista esportiva que hi ha a les cobertes. “Des que es va posar en marxa l’escola han anat sorgint problemes”, lamenta l’alcalde.

Els problemes a les façanes es resoldran properament. “Tothom està per col·laborar i per resoldre-ho. Fa uns mesos que hi treballem però encara en tardarem alguns a solucionar-ho del tot”, diu Vila. De fet, Infraestructures.cat, l’empresa pública de la Generalitat que fa les obres, executarà la millora de les façanes de seguida que hi hagi les condicions meteorològiques necessàries.

La reparació es pagarà amb l’aval que havia dipositat la primera empresa que va intervenir en la construcció de La Muntanya i que a finals de 2011 va deixar el projecte pels problemes econòmics que arrossegava. L’agost de l’any següent, es va adjudicar a una altra empresa, que va acabar la construcció. Les façanes s’arrebossaran amb un producte “de qualitat” que s’ha d’aplicar quan les temperatures siguin superiors de forma constant a cinc graus. Per Vila, estan pagant “el peatge de la situació econòmica dificultosa” i patint “un projecte desafortunat i no gaire ben executat”.

Aquests problemes han fet que l’Ajuntament no hagi pogut recepcionar l’equipament. Això també frena el procés per aconseguir la cessió de l’edifici de l’antic parvulari on s’estudia el trasllat de la biblioteca, que guanyarà espai.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.