Al Huda, de Mollet, a punt de tenir llicència per a ús educatiu i cultural al local on volia obrir la mesquita

La comunitat islàmica Al Huda, de Mollet, està a punt d’obtenir llicència per a usos educatius i socioculturals per al local situat entre l’avinguda Badalona i el carrer Àngel Guimerà, on, des de fa tres anys, intenta obrir una mesquita.


El 9 Nou
18/07/2016

Segons el president de l’associació, Ahmed Balghouch, el local admet els usos culturals i educatius i la concessió de la llicència municipal només està pendent d’un informe de seguretat dels Bombers. Diu que espera obtenir la llicència a finals d’aquest mateix mes de juliol.

L’Ajuntament ha confirmat que la llicència per a usos educatius i socioculturals està en tràmit, tot i que no ha concretat quan es podria concedir. Un portaveu municipal recorda que Al Huda va presentar dues sol·licituds de llicència, una per a usos educatius i culturals i una altra per a centre religiós. La resposta de l’Ajuntament ha estat denegar, un cop més, la petició de centre de culte perquè no compleix la normativa urbanística i tramitar la d’ús educatiu i cultural.

Balghouch ha explicat que, quan disposi de llicència, l’associació haurà de fer obres d’adaptació del local. Sobre les activitats que s’hi faran, diu que “les oracions formen part de la nostra cultura. De fet, totes les mesquites d’Espanya són centres culturals”.

Al Huda té llogat el local, amb opció de compra des del 2012, any en què va demanar llicència per poder traslladar la mesquita que té al carrer Sant Ramon perquè havia quedat petita. Amb aquesta intenció va començar a fer obres d’adaptació, però l’Ajuntament les va fer aturar perquè no tenien llicència. També va rebutjar la petició de llicència per obrir el local com a centre de culte perquè la darrera modificació del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del mateix any 2012 no permet aquests usos. L’Ajuntament va fer precintar el local i la comunitat va reaccionar fent les oracions davant de l’Ajuntament entre el juliol i l’octubre de l’any 2013. A més, al setembre van trencar el precinte del local i el van ocupar tot i que després van marxar.

Des de llavors, l’associació continua reclamant que es desprecinti el local per poder utilitzar-lo. La darrera petició a l’Ajuntament es va fer fa aproximadament un mes i mig. Al Huda argumentava que l’anul·lació del POUM de l’any 2005 per sentència judicial implicava que fos vigent el pla anterior del 1982 i, per tant, la normativa ja permetia els usos religiosos.

L’Ajuntament, però, en fa una altra interpretació i diu que l’anul·lació del POUM del 2005 no comporta l’anul·lació de les modificacions posteriors, com la de l’any 2012, que impedeix obrir una mesquita. El representant legal d’Al Huda, Carlos Antolí, del despatx Abocam, no està d’acord amb els tècnics del Servei de Territori i creu que l’anul·lació del POUM també deixa sense efecte les modificacions posteriors.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't