Apadis i Apindep valoren compartir serveis per ser més eficients

Una de les alternatives que les fundacions i altres entitats que treballen amb persones amb discapacitats han posat sobre la taula és la de compartir determinats recursos que ja estan funcionant.

El 9 Nou
17/12/2012

La fundació Apadis, de les Franqueses, i la cooperativa Apindep Ronçana, de Santa Eulàlia, ja han explorat aquesta possibilitat. “És una alternativa per no duplicar recursos que ja funcionen en un altre lloc”, comenta Mercè Llauradó, responsable d’Apindep. “Hem de mancomunar una mica. Hem d’anar amb més força. Estem al mateix vaixell i ens hem d’ajuntar. No té sentit que hi hagi tantes entitats”, assegura Imma Navarro, presidenta i directora d’Apadis, de les Franqueses.

Per a Navarro, les dues entitats es poden complementar perfectament perquè fan feines diferents: Apindep té un centre especial de treball per a persones amb discapacitat, mentre que Apadis treballa per introduir persones d’aquest col·lectiu a l’empresa ordinària. “Hi ha bona sintonia”, assegura Navarro. Una de les possibilitats que es plantegen és “unir projectes” per anar “junts a la Generalitat” tenint “més força”. “Entre les dues tenim un volum prou gran”, afegeix.

Però la necessitats de compartir recursos és compartida per responsables d’altres organitzacions. “La nostra és una comarca molt dividida. Com a entitats estem obligats a fer aliances i fer coses plegats amb una finalitat concreta”, assegura Carlos Sopeña, gerent del centre especial de treball Viver de Bell-lloc, de Cardedeu. “Junts podem ser molt més eficients i atendre més persones”, afegeix Sopeña, que creu que cal ser positius perquè aquestes organitzacions tenen molt camp per córrer i molta feina per fer.

Per la seva banda, Joan Maria Monsalve, director general de la Fundació Vallès Oriental, assenyala que la col·laboració ja existeix. Per exemple, ells deriven clients seus als centre especials de treball Taller Alborada, de Mollet, o a un de Mataró per a feines que ells no poden assumir perquè no tenen la maquinària necessària per fer-les. També van col·laborar amb Viver de Bell-lloc per presentar-se conjuntament a un concurs públic que va convocar l’Ajuntament de Mollet i que no els van adjudicar. Amb tot, Monsalve no és partidari d’anar més enllà i recorda que la FVO té “una dimensió molt més gran que la resta de centres especials de treball de la comarca”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 83 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't