Botiguers de Santa Eulàlia impulsen un servei per facilitar les compres a gent gran amb dificultats de mobilitat

L’associació Ronçana Comerç Actiu, de Santa Eulàlia, impulsa la creació d’un servei per facilitar les compres a persones grans amb problemes de mobilitat o que no tenen vehicle per poder acostar-se fins al centre del poble.


El 9 Nou
01/09/2016

La proposta es relliga amb el nou sistema de transport públic que impulsa l’Ajuntament i que s’ha batejat amb el nom de Porta’m. Aquest vol donar resposta als problemes per accedir a serveis bàsics com l’ambulatori o les farmàcies que poden tenir persones grans del municipi que viuen allunyades d’aquests punts. Està destinat a persones de més de 65 anys amb problemes de mobilitat, amb manca de suport familiar o veïnal i amb uns ingressos que no superin en 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. Els desplaçaments, sempre dins de Santa Eulàlia, es faran a través d’un vehicle adaptat amb capacitat per a nou persones. Caldrà concertar-ne l’ús prèviament.

Aquest mateix vehicle serà l’encarregat de distribuir les compres que els usuaris puguin demanar als establiments de Ronçana Comerç Actiu. L’entitat posarà un telèfon específic d’atenció per fer les comandes. A partir d’aquí, les botigues que participin en el projecte prepararan els encàrrecs i els distribuiran de manera conjunta. “Alguns ja ho fem de manera puntual quan algú ens ho demana”, comenta Cañellas. També oferiran el contacte amb empreses de serveis associades –un lampista, per exemple– que puguin requerir aquestes persones. “Volem arribar a gent que ara no pot venir a comprar a les nostres botigues”, explica Esther Cañellas, presidenta de Ronçana Comerç Actiu, que també creu que és una manera de “fidelitzar el client”. Ara, s’està treballant per definir la plataforma de pagament, que és un dels temes que cal acabar de lligar.

La idea inicial és oferir aquest servei al col·lectiu de gent gran o aquells que tenen problemes de mobilitat però no es descarta que es pugui estendre a altres persones més endavant. L’objectiu de l’entitat, que té una setantena de socis, és posar en marxa la iniciativa entre setembre i octubre.

Per la seva banda, l’Ajuntament treballa per engegar el servei Porta’m a finals d’aquest mes de setembre. Ara, ja es treballa en la captació dels usuaris potencials i s’està acabant de lligar el tema del vehicle, que comptarà amb la presència d’un agent comunitari. El pla compta amb la col·laboració de l’ambulatori per coordinar els horaris dels usuaris de manera que es puguin fer desplaçaments conjunts en funció del barri de residència. Amb tot, la regidora de Benestar Social, Anna Montes, afirma que el Porta’m “s’ha de compaginar amb el foment de l’autonomia de la gent gran. Si ells sortien pels seus propis mitjans és important que ho continuïn fent perquè això no ha de ser un mitjà de confinament dels avis a casa. Tot el contrari”.

Porta’m complementarà l’actual servei de transport que es fa els dimarts i dijous al matí amb un microbús i que també està pensat per a persones grans o amb mobilitat reduïda. Aquest fa una ruta amb diferents parades i amb un horari limitat que no cobreix tota la demanda.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 890 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't