Cacen uns 800 ocells a l’Ametlla pels danys que causaven als conreus

Els caçadors de l’Ametlla han matat prop de 800 aus en dues batudes extraordinàries que s’han fet durant aquest agost per reduir els danys que la superpoblació de tudons, tórtores i garses provoquen als camps de conreu, especialment, a la zona sud del municipi.

El 9 Nou
09/09/2012

En concret, les batudes, que es van fer els dies 15 i 19 d’agost, van permetre matar 475 tudons, 35 exemplars de tórtora comuna, 210 de tórtora turca i 55 garses. Hi van participar 22 caçadors, vinculats a la societat de l’Ametlla. Els animals es van matar amb escopetes de perdigons. La majoria –excepte les garses– s’han destinat al consum humà.

Les batudes es van fer a l’entorn de les masies de Can Plantada, Can Plandolit i Can Jaumira. “És on hi ha els problemes”, explica el regidor de Medi Ambient, Carles Borràs. S’ha actuat ara perquè és el moment més adequat per als pagesos.

Tot plegat, deriva de la prohibició de caçar a tot el terme municipal que la Generalitat va autoritzar l’estiu de 2008 després que ho demanés l’Ajuntament. Això ha fet augmentar la presència d’algunes espècies d’aus i també de senglars. “Hi ha una superpoblació d’animals”, afirma Borràs. Tot plegat ha derivat en la proliferació dels problemes que provoquen aquests animals tant a pagesos com a particulars.

Les batudes per caçar aus completen les que l’Ajuntament va promoure a la primavera per caçar senglars que també entren i fan malbé jardins privats i parcs públics. Al maig, es van fer cinc caceres extraordinàries prop de zones boscoses i torrents –on és més fàcil trobar els senglars– que van permetre abatre una desena d’animals. Segons el regidor de Medi Ambient, aquest estiu els senglars no han provocat gaires problemes. “La sequera els ha fet aixecar a zones més altes on els és més fàcil trobar aliments”, apunta.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 111 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't