Caldes demana a la constructora de Can Maspons que justifiqui obres pendents per valor de 274.000 euros

L’Ajuntament de Caldes ha demanat a l’empresa Serxarsa, adjudicatària de les obres de reforma de Can Maspons, que justifiqui obres previstes en el projecte i que, segons una auditoria externa encarregada per l’Ajuntament, no es van executar.

El 9 Nou
14/08/2014

Tot plegat, tindria un valor d’uns 274.000 euros tenint en compte l’IVA, la baixa presentada per l’empresa o el benefici industrial. També s’han demanat explicacions a l’enginyer director de l’obra, Joan Magriñà, en unes notificacions enviades aquests darrers dies. “Demanem que s’expliquin”, diu el regidor d’Obra Pública, Vicenç Personat, que afegeix que ara caldrà entrar en un procés de negociació amb les implicats.

Tot i que l’obra va acabar a finals del mandat anterior, el govern d’ERC va encarregar l’auditoria després que, fa uns mesos, Serxarsa reclamés al consistori el retorn dels diners dipositats com a fiança, que superen els 100.000 euros. Aquest és el procediment habitual que segueix el govern des de 2011 i que s’ha aplicat en altres grans obres com el passeig del Remei –hi ha un procés judicial obert amb l’adjudicatari per una quantitat on no hi va haver acord– o, ara, amb el pont de les Cremades.

Segons Personat, l’auditoria a Can Maspons ha revelat que no es van fer actuacions previstes. Per exemple, l’obertura d’un determinat nombre de rases o la compra i transport de sorra per tapar-les. El treball ria també té en compte obres que es van fer de més, Amb tot, acaba fixant aquesta diferència de 274.000 euros a favor dels comptes municipals. Personat afirma que ell com a regidor i el govern tenen l’obligació de vetllar per uns diners que són de tots. A més, apunta, en aquest cas, el 90% són dels veïns perquè la reforma es va pagar amb contribucions especials.
Pere Batlle, gerent de Sexarsa, que té la seu a Granollers, troba “fora de lloc” les acusacions de l’Ajuntament i es mostra disposat a rebatre-les. Admet que durant l’execució de l’obra es van fer “molts canvis perquè el projecte era molt antic” però recorda que tot va ser sota la supervisió dels tècnics municipals. “A cada reunió de l’obra hi havia tres persones de l’Ajuntament controlant i van estar d’acord amb els canvis que es feien”, diu Batlle, que assegura que no té coneixement oficial del requeriment del consistori.

Per la seva banda, Magriñà insisteix en el control municipal de l’obra no només per tècnics, també per polítics, representants veïnals i tècnics de l’Ajuntament de Santa Eulàlia (una part de la urbanització està en aquest altre terme). Magriñà, a qui es relaciona amb la regidora Àngels Pou, de CiU, amb qui el govern manté una agre polèmica, atribueix la xifra a “un error de l’auditoria”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 91 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't