Càritas va atendre més de 9.000 persones de la comarca el 2014

Càritas va atendre durant l’any passat un total de 9.216 persones de 2.856 famílies al Vallès Oriental.

El 9 Nou
13/06/2015

Aquest xifra representa un augment entorn al 10% en un any del nombre de persones ateses a través dels ajuts alimentaris o en formació i ajuts econòmics directes per fer front a despeses d’habitatge o de subministraments.

L’import total ha estat de gairebé 90.000 euros al Vallès Oriental. Totes aquestes dades es van donar a conèixer dijous passat a Sabadell en una roda de premsa per presentar l’activitat realitzada per Càritas Diocesana del bisbat de Terrassa durant l’any passat, el primer de funcionament independent de l’arquebisbat de Barcelona.

Aquestes xifres mantenen la tendència a l’alça que s’ha anat donant des de 2009 al conjunt del bisbat. Entre les 123 parròquies del Vallès Oriental i l’Occidental s’ha passat de les 47.765 persones ateses l’any 2009 a les 77.726 que van rebre ajudes l’any passat al conjunt del territori del bisbat, segons les dades aportades per Càritas.

Les persones adultes (de 30 a 64 anys) són el col·lectiu més gran que rep ajudes. Representen més del 40% del total de persones ateses al Vallès Oriental tant directament a les dependències de Càritas a Granollers com entre totes les parròquies vallesanes que formen part del bisbat de Terrassa (la pràctica totalitat del pobles excepte alguns com Figaró, Tagamanent, Aiguafreda, Sant Feliu de Codines i Riells del Fai). Lligat a aquest col·lectiu hi ha el d’infants, de 0 a 17 anys, que són entorn del 38% de les persones ajudades.

Els joves de 18 a 29 anys són el 16% de les persones que reben suports, mentre que la gent gran –els majors de 65 anys– estan entorn del 2% del total. Segons Càritas, la majoria dels beneficiaris dels ajuts són parelles amb fills (més del 40%). També hi ha un gruix important de persones soles que van rebre el suport de Càritas, per sobre del 20% del total. El tercer grup són les famílies monoparentals, que freguen el 20% de les persones ajudades durant l’any passat.

En la gran majoria de casos, els destinataris del suport de Càritas al Vallès Oriental durant l’any passat van ser persones o famílies que es trobaven en situació d’atur, tres de cada quatre. Tot i això, es va detectar un increment de les persones amb feina que, tot i tenir un sou, continuen necessitant ajuda. Aquest va ser un dels aspectes que van posar sobre la taula i van denunciar els responsables de Càritas Diocesana de Terrassa dijous. “Estem a l’època dels treballadors pobres”, va assegurar Salvador Obiols, director general de Càritas Diocesana. “A Càritas diem no a l’exclusió perquè cada persona pugui tenir el seu lloc a la societat, amb els seus drets garantits”, va assenyalar. En aquest sentit, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, va reclamar “un pacte social contra la pobresa”. “Sobre aquest tema no es pot fer política, ni partidisme ni es pot manipular”, va afegir Saiz Meneses, que creu que “la pobresa es pot vèncer, no és un fatalisme”. Per aconseguir-ho, va proposar un estil de vida més auster i més solidari. El bisbe va destacar i agrair el treball que es fa des dels grups de Càritas de totes les parròquies del bisbat.

Segons les dades de la memòria anual que es va presentar dijous a Sabadell, els recursos de Càritas del bisbat de Terrassa provenen en un 50,6% de subvencions privades. Un 21,8% dels diners surten de donacions, mentre que un 20,1% dels fons tenen l’origen en ajudes públiques. Finalment, 1,4% restant corresponen a orígens diversos.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 888 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't