Cinc entitats socials obtenen 4.000 euros amb la venda de material de les deixalleries

Cinc entitats socials del Vallès Oriental –quatre amb centres especials de treball (CET) que donen feina a persones amb discapacitat– han aconseguit uns 4.000 euros d’ingressos gràcies a la venda d’uns 1.500 objectes de tota mena que estan en bon estat i que arriben a les deixalleries.

El 9 Nou
11/07/2014

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental, amb la col·laboració del Consell Comarcal i la Diputació, ha tancat acords amb la Fundació Acció Baix Montseny, de Sant Celoni; la Fundació LAR, de Llinars; la Fundació Apadis, de les Franqueses; el Grupdem, de Montmeló, i Dimas, de Granollers, per cedir-los els objectes de les deixalleries que es poden reaprofitar.

Els seus treballadors els separen d’aquells que no poden tenir un nou ús. Després, el Consorci de Residus els trasllada a un magatzem de la seu de Granollers. Allà, les entitats socials fan una tria d’aquells que els interessen i els preparen per ser venuts. Aquest pla, que s’ha batejat amb el nom de Renova, va començar a caminar al gener i les primeres cinc entitats s’hi han anat afegint de forma progressiva. El Consorci de Residus, que va presentar aquest projecte dilluns, preveu que se n’hi puguin afegir més de forma progressiva.

El president del Consorci de Residus i alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, va destacar “importància de la vessant social” d’aquest projecte que ajudarà “al manteniment de llocs de treball” dels CET, força afectats per la crisi econòmica. Al mateix temps, reduirà la producció de residus perquè “tornem a donar un ús a uns objectes que s’havien llençat”. El president del Consell Comarcal i alcalde de Canovelles, José Orive, va assegurar que Renova és “un exemple de coses ben fetes que es treballen des de l’administració” i creu que és “una experiència” que pot servir per a altres projectes de futur.

LES ENTITATS QUE PARTICIPEN AL PROJECTE RENOVA

FUNDACIÓ ACCIÓ BAIX MONTSENY Acció Baix Montseny es va incorporar al projecte l’1 d’abril. Al magatzem de Sant Celoni, etiqueten i preparen els productes que reben de les deixalleries i que venen als mercats de Sant Celoni (dimecres), Llinars (divendres), Palautordera (dissabte) i Sant Antoni (diumenge). També al magatzem del carrer Pla i Daniel. En total, la fundació assisteix 48 persones amb discapacitat.

GRUPDEM La cooperativa Grupdem ven els productes que rep del Consorci de Residus al mercat ambulant que es fa els divendres a Montmeló. Una persona amb discapacitat s’encarrega de la parada, on es poden trobar tota mena de productes. “És una iniciativa molt bona que ens obre les portes a donar un nou servei”, explica Montse Puig. A banda, l’entitat té un centre especial de treball on dóna feina a una cinquantena de persones.

APADIS La Botigueta, al passeig Andalusia, del barri Bellavista, és el punt de venda d’Apadis. Està oberta de dimarts a divendres de 2/4 de 10 del matí a 2/4 de 2 de la tarda i de 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre. Els dilluns només al matí i els dissabtes obren de 10 a 2 del migdia. Van començar venent objectes que els cedien veïns del barri o altres col·laboradors. “El material del Consorci és molt esperat. S’acaba tot en dos dies”, diu Imma Navarro.

FUNDACIÓ LAR La fundació LAR, de Llinars, aprofita les bosses i altres complements que arriben a les deixalleries. Els comercialitza a través de la botiga de roba i complements que va inaugurar la setmana passada al carrer Mas Draper, al barri de Can Gili, a Granollers, tot i que funciona des de desembre. Està oberta de dilluns a divendres entre 2/4 de 10 del matí i 2/4 de 2 de la tarda. En un futur, no descarten fer parades a mercat ambulants.

DIMAS És la darrera entitat que s’ha apuntat al projecte Renova. Dimas, que treballa en la inserció laboral de persones que es troben en dificultats per accedir al mercat laboral, recuperarà bicicletes velles de les deixalleries. Les persones que participen al projecte les arreglaran i, després, es vendran a través d’Apadis. També es valora crear un estoc de bicicletes que es puguin cedir per fer activitats puntuals a escoles o entitats de Granollers.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 413 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't