Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Casa Tió amplia a les Franqueses per introduir fruita a les botigues

L’empresa Casa Tió ampliarà la seu de les Franqueses, on elabora i envasa els productes que distribueix a les 16 botigues de la cadena, per introduir nous productes.

  • El 9 Nou
  • 02/04/2016 | 16:00
  • 0

Amb aquesta ampliació, de 800.000 metres quadrats, l’empresa preveu dotar-se de capacitat per introduir seccions de fruiteria en el nou model de botigues que projecta desenvolupar.

La cadena estava especialitzada fins ara en la venda de carn, però afegirà una secció de fruita per “donar al client un servei de productes frescos complet”, explica Eulàlia Morera, que, juntament amb Xavier Castañé, dirigeix l’empresa des que la van comprar a l’anterior propietari, Ramon Tió, fa 12 anys.

El model que suma carn i fruita es traslladarà a totes les botigues que s’obrin a partir d’ara i en algunes de les ja existents. Aquest any es preveuen tres obertures a la zona de Barcelona que ja oferiran la gamma completa de productes, i almenys una de les que ja tenen oberta –a Barberà del Vallès– també inclourà fruita entre l’oferta, perquè té prou espai.

L’empresa, que factura 20 milions d’euros, inverteix uns 200.000 euros en cada nou establiment, i aquest any afegirà a aquestes inversions la necessària per ampliar les instal·lacions centrals del polígon del Ramassar, a les Franqueses, on envasa l’embotit per a les botiges i disposa de sala de desfer una cuina on es preparen els plats precuinats que comercialitza. Afegir-hi la fruita és “una manera de créixer al mateix temps que es fa obrint noves botigues”, explica Morera.

L’empresa preveu sumar aquest any tres botigues a les 16 que té a les Franqueses, Granollers, Vic, Barcelona, Barberà del Vallès, Badalona, Terrassa, Montcada, Mataró i Sant Fruitós de Bages, Santa Coloma de Gramenet i Olot –les dues últimes poblacions amb espai compartit amb Casa Ametller.

La introducció del nou model respon als canvis en el consum. “Els clients busquen productes de proximitat i dels quals es controla l’origen”. Els grups propietaris de la cadena ho fan amb la carn: Pinsos Nutribó, de la família Morera de Sant Joan de les Abasdesses, produeix pinso i té granges pròpies, i Cárnicas Motronill, de Vic i propietat de la família Castañé, té escorxador i sala de desfer. En el cas de la fruita, un proveïdor tractarà directament amb els productors.

Comentaris

Els comentaris estan tancats.

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.