Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El creixement d’assalariats mostra el camí de la represa a l’hostaleria

L’ocupació al sector d’hostaleria reforça la tendència alcista. Durant el primer trimestre de l’any, el nombre d’assalariats en hotels i restaurants ha crescut un 14% al Vallès Oriental, i s’ha convertit en el tercer sector amb més creixement a la comarca.

  • El 9 Nou
  • 08/06/2015 | 10:00
  • 0

El sector de l’hostaleria i la restauració recupera ocupació. Segons dades del Departament d’Empresa i Ocupació recollides per l’Observatori-Centre d’Estudis del Vallès Oriental, en el tancament del primer trimestre d’aquest any, hi havia un 14% d’ocupats més en el sector que un any abans. Operadors del sector assenyalen, a més, que durant el segon trimestre, la contractació mantindrà el dinamisme perquè es preveu una campanya d’estiu millor que les dels anys anteriors.

La represa que apunten aquestes dades encara és incipient, sobretot per als hotels. “El sector encara està molt condicionat pel Circuit”, apunta el president de l’Associació d’Hotelers del Vallès Oriental, Enric Gisbert. Aquest any hi ha hagut entrenaments específics de fórmula 1, i això ha afavorit el sector, com també el congrés de telefonia mòbil de Barcelona. “Hi ha més activitat, però tot és molt conjuntural. Si l’any que ve no hi ha entrenaments a mitja temporada al Circuit, tornarà a ser fluix”, apunta Gisbert.

El president de l’associació d’hotelers també alerta del perill que suposen algunes insinuacions, com la que la setmana passada va fer la candidata a l’alcaldia de Barcelona Ada Colau sobre la subvenció que l’Ajuntament dóna al Circuit de Catalunya. “El Circuit és essencial per al sector al Vallès Oriental; hi ha un miler de famílies que en depenen”, apunta.

Mentre l’àmbit més relacionat amb el turisme encara està expectant de l’evolució dels propers mesos, en els quals esperen que es mantingui la tendència al creixement que ja s’havia detectat en les dues temporades estivals anteriors, la restauració sí que detecta més solidesa en l’evolució positiva. “El canvi de tendència és claríssim, sobretot si es compara amb el 2013, i això comporta més necessitat de personal”, apunta el president del Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental, David Vázquez.

La represa encara no es fa evident en el nombre d’establiments. De fet, mentre l’ocupació assalariada s’ha incrementat aquest primer trimestre respecte al mateix període de l’any passat, el nombre d’autònoms ha baixat lleugerament. “Nosaltres ho comprovem amb les altes i les baixes d’agremiats. N’entren de nous, però també en surten perquè els restaurants tanquen, i el nombre d’associats és força estable”, observa Vázquez.

El sector de la restauració s’ha vist abocat a fer canvis. “Fa uns anys, gairebé no es veien menús fora dels horaris del migdia, i ara són força generalitzats”, diu el president del Gremi. Vázquez assenyala que la millora de la situació a les empreses va a favor del sector, però que encara no s’ha recuperat el volum de clients particulars.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fer un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per a fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.